Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Viittomakielinen kulttuuri juhlii Mikkelissä
13.5.2016 - 11:59
Viittomakielinen kulttuuri juhlii Mikkelissä
kulttuuripaivat.jpg
Toukokuussa Mikkeli muuttuu viittomakieliseksi viikonlopun ajaksi. Joka toinen vuosi järjestettävät valtakunnalliset kulttuuripäivät ovat viittomakielisen yhteisön suurin tapahtuma ja paikalle odotetaan satoja kilpailijoita ja kulttuurin ystäviä.

Valtakunnalliset kuurojen kulttuuripäivät järjestetään kongressi- ja konserttitalo Mikaelissa, Mikkelissä 21.–22.5. Kulttuuripäivät juhlivat samalla myös 60-vuotiasta taivaltaan; ensimmäisiä kuurojen nuorten kulttuuripäiviä vietettiin Helsingissä 1956. Tämän vuoden teema Viittomakielisen kulttuurin juhlaa kuvaa vuosien saatossa pienestä tapahtumasta valtakunnalliseksi juhlaksi kasvaneiden päivien merkitystä pienen suomalaisen kielivähemmistön sydämessä. Tapahtuman suojelijana toimii näyttelijä Ville Haapasalo.

Kulttuuripäivien kilpailujen sääntöjä on viime vuosina päivitetty ja viime vuosien uudistus, tuomaripaneeli, on saanut suuren suosion. Aikuiset ja lapset ja nuoret kisaavat omissa sarjoissaan ja luvassa on monenlaisia soolo- ja ryhmäesityksiä. Kulttuuripäivien taide- ja kädentaitonäyttely on myös nähtävissä Mikaelissa.

Viikonlopun käynnistää perjantaina Mikkelin Kuurojen yhdistyksellä klo 19 pidettävä C.O. Malmin leivoskilpailu. Kulttuuripäivien virallisia avajaisia vietetään lauantaina klo 9 ja Mikkelin kaupungin terveiset tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen. Sunnuntaina on sitten jännitystä ilmassa, kun selviää, kuka voittaa sarjansa ja kuka on puolestaan yleisön suosikki.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, myös kuulevat katsojat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan visuaaliseen ja rikkaaseen viittomakieliseen kulttuuriin. Pääsylippujen hinnat.

Lisätietoja viikonlopun tapahtumista sekä päivien ohjelmasta: www.kuurojenliitto.fi/kulttuuripaivat-2016

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Mikkelin Kuurojen yhdistys ry:n kanssa.