Etusivu ›› Hanke

Hanke

OMAVESI-hanke (Oikeaa tietoa maaseudun vesihuollosta) on tiedotus- ja neuvontahanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa haja-asutusalueen kiinteistön omistajille. Neuvonnan tavoitteena on lisätä maaseudun kiinteistön omistajien tietoa jätevesien puhdistusvelvoitteista ja edistää näin hajajätevesiasetuksen toimeenpanoa. Hankkeen toiminta-aika on vuoden 2018 helmikuun loppuun saakka ja toteutusalueena koko Etelä-Savon maakunta. 

Hankkeessa tehdään kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä sekä järjestetään infotilaisuuksia ympäri Etelä-Savoa. Hankkeessa pyritään muodostamaan karttaesityksenä tilannearvio toteutettujen hallinto- ja edistämistoimien kohdentumisesta, arvioidaan kokonaistilannetta sekä työtapojen vaikuttavuutta. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on 100 000 euroa. Hankkeen rahoittaa ympäristöministeriö ja hanketta hallinnoi Mikkelin kaupunki/Ympäristöpalvelut. Hankkeelle nimetty ohjausryhmä valvoo ja ohjaa hankesuunnitelman mukaista toteutumista. Ohjausryhmässä on hankealueen kuntien rakennus- ja ympäristövalvonnan viranhaltioita sekä rahoittajan edustaja.

Omavesi-hanke on tarjonnut jätevesineuvontaa Etelä-Savon alueella vuodesta 2012. Hankkeen aiemmista hankejaksoista on koottu raportit:

Loppuraportti 2014

Loppuraportti 2015

Loppuraportti 2016