Etusivu ›› Mikkelin kaupungin museot - SeutuWiki

Mikkelin kaupungin museot - SeutuWiki

Museot ja Mikkelin SeutuWiki

 

Mikkelin kaupunginkirjasto/Etelä-Savon maakuntakirjasto, Mikkelin kaupungin museot ja Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma -hanke ovat julkaisseet Mikkelin SeutuWiki-nettisivuston.

Museoiden näkökulmasta Mikkelin seutuwiki mahdollistaa wikipedian käyttäjien muistojen, kokemuksien ja tarinoiden keräämisen ja esittämisen laajalle yleisölle ajasta ja paikasta riippumatta. Tavoitteena on lisätä ihmisten kiinnostusta ja tietoisuutta kotiseutua ja paikallista kulttuuriperintöä kohtaan.

Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma –hankkeessa kartoitettiin systemaattisesti alueen kulttuuriperintöä. Asiantuntijakartoituksen lisäksi pidettiin yleisötilaisuuksia ja järjestettiin webropol-kysely siitä, mitä paikalliset pitävät kulttuuriperintönään. Aineistoista luotiin Mikkelin seudun kulttuuriperinnön teemat, jotka esitellään seutuwiki-sivustolla laajasti: tekstein, valokuvin ja videoin. Portaalityyppinen sivusto avaa lukijalle laajan sähköisen kulttuuriperinnön kentän.

Teemojen lisäksi sivustolla on hankkeessa tehdyt perusopetuksen oppimateriaalit, jotka palvelevat paitsi opettajia ja oppilaita, myös kaikkia kiinnostuneita.

Kaupungin museoiden väki toivoo käyttäjien rohkeasti lisäävän sivuille omia muistojaan eri aihepiireistä, jokaisen muistot ovat tärkeitä!

Tästä pääset Mikkelin SeutuWiki -sivustolle