Etusivu ›› Uutinen ›› Liikennekysymykset askarruttivat yleisöä
6.6.2014 - 8:46
Liikennekysymykset askarruttivat yleisöä
kirkonvarkaus4.jpg
Moisio-Kyyhkylän osayleiskaavaehdotus oli esittelyssä yleisötilaisuudessa keskiviikkona 4. kesäkuuta. Kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen esitteli ehdotuksen ja kävi läpi suunnittelutyössä huomioon otetut asiat. Paikalle oli saapunut parikymmentä asiasta kiinnostunutta kuntalaista. Yleisöä kiinnostivat muun muassa kevyen liikenteen väylät, yksityistiet ja säilytettävät ympäristöt.

Tuleva asuntomessurakentaminen ja muut järjestelyt tulevat näkymään alueella. Kysymyksiä esitettiin etenkin liikenteen osalta. Tilaisuudessa keskusteltiin myös Kirkonvarkauden asemakaavaehdotuksen tilanteesta.

Moisio-Kyyhkylän osayleiskaavaehdotuksen esittelyssä korostuivatkin liikenneratkaisut. Kokoojakadun vaihtoehtoisista linjauksista on luovuttu ja ehdotuksessa esitellään vain yksi linjaus. Poikittaisyhteys on linjattu kulkemaan Moisionpellon pohjoispuolta ja siltä on kaksi liittymää museotielle. Toinen poikittaisyhteys kulkee Annilan golfkentän halki. Poikittaisyhteydet toteutetaan tarpeen mukaan.

Joukkoliikenne kulkee ensin olemassa olevia teitä ja poikittaisyhteyksien toteuduttua niitä pitkin. Liittymien toimivuus on varmistettu laskemalla alueen uusien tonttien synnyttämä liikenne. Kevyen liikenteen verkoston pääreitit ovat museotie ja Saimaan rantaraitti, kuten luonnosvaiheessakin.

Kaavoituspäällikkö Tarkkanen kertoi paikalla olleille, että Kirkonvarkauden asemakaavaehdotus on valmistunut ja käsitellään ympäristölautakunnassa 10.6 ja kaupunginhallituksessa 16.6.2014.

Porrassalmen museotie ei muutu

Tilaisuudessa Tarkkanen myös vastaili asukaskysymyksiin. Eräs kysymys kosketti museotien mahdollista muuttumista. Tarkkanen kuitenkin muistuttaa, että museotien ympäristö pyritään säilyttämään entisellään, mikä tarkoittaa sitä, että metsäisissä kohdissa tien varrella säilytetään suojaavaa puustoa.

Mielenkiinto kohdistui luonnollisesti myös tulevien rantatonttien kokoon.

-Rantatontit ovat vähintään 2000 neliömetrin kokoisia, Tarkkanen kertoi.

Itse rantaraitti kokee suuriakin muutoksia, sillä siitä tehdään kevyen liikenteen väylä, jolta avautuu näkymiä järvelle.

Teksti: Mikko Tuovinen
Kuva: Mikkelin kaupunki / Tekninen toimi

Aiheeseen liittyvää