Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupunki aloitti matkailuohjelman valmistelun
23.6.2014 - 11:23
Mikkelin kaupunki aloitti matkailuohjelman valmistelun
matkailuohjelma.jpg
Yhdeksi Mikkelin kaupungin kärkialaksi on määritelty matkailu. Kaupungin tavoitteena on lisätä yöpymisten määrää 60 000:lla. Arvioiden mukaan matkailutulo Mikkelin seudulle on vähintään 100 miljoonaa euroa ja 1 700 henkilötyövuotta. Henkilötyövuosien kääntäminen työpaikoiksi tarkoittaa yli 10 000 000 euroa kaupungin talouteen.

Mikkeli on Suomen merkittävin vapaa-ajan keskittymä vapaa-ajan asuntojen määrällä mitattuna. Tulevaisuudessa vapaa-ajan viettotottumuksissa saattaa tapahtua isoja muutoksia. Tärkeinä kehittämiskohteina ovatkin vapaa-ajan asuntojen vuokraustoiminta sekä vapaa-ajan asukkaille tarjottavat palvelut ja palveluiden tuotteistus. Digitaalisuus on tärkeä väylä tarjota sähköisiä palveluita ja markkinoida matkailua.

Mikkelin kaupunki on aloittanut matkailuohjelman valmistelun. Torstaina 19.6. järjestetyssä matkailufoorumissa esiin nousivat mm. seuraavat kysymykset:

  • Miltä Mikkeli näyttää matkailun ja vapaa-ajan alueena vuonna 2020?
  • Mitä kaupungin tulisi päättää, jotta päästään tavoitetilaan?
  • Kenen vastuulla uudistukset ovat? Mikä on asukkaiden, yritysten ja kaupungin rooli?

 

Käynnistettävässä matkailuohjelmassa luodaan yhteinen tavoitetila kaupungin matkailutoiminnan ja vapaa-ajan asukkaille kohdennettavien toimintojen kehittämiselle sekä tunnistetaan keinot tavoitteisiin pääsemiseksi. Ohjelman laadintaa johtavat Mikkelin kaupungin kehitysjohtaja Soile Kuitunen ja Miset Oy:n matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Matkailuohjelman laadintaa ohjaa kaupunginhallituksen nimeämä työryhmä, jossa on kaupunginhallituksen edustajia ja matkailun asiantuntijoita. Matkailuohjelma esitellään Mikkelin kaupunginhallitukselle loppuvuodesta 2014.

Aiheeseen liittyvää