Etusivu ›› Uutinen ›› K9-digikortti vie Mikkelin nuoria kulttuuripolulle
3.11.2014 - 14:27
K9-digikortti vie Mikkelin nuoria kulttuuripolulle
k91.jpg
Mikkelissä on pitkään tarjottu 9.-luokkalaisille etuja kulttuuripalveluista K9-etukortilla. Tänä syksynä muovikortti sai rinnalleen K9-digikortin. Lyseon ysiluokkalaisten testiryhmäläisistä lähes kaikki ovat ottaneet tunnukset käyttöönsä, ja osa on jo kartuttanut kulttuuripisteitään.

K9-digikortti liittyy kulttuuripolkuun, joka on Mikkelin kulttuuri- sekä varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluiden toteuttama kulttuuriopetussuunnitelma. Kulttuuripolun tavoitteena on tuoda taide ja kulttuuri osaksi Mikkelin peruskouluikäisten arkea. Ysiluokkalaisia houkutellaan kulttuurin pariin erilaisilla eduilla. Tähän K9-digikortti tarjoaa nyt uusia keinoja. Digikortin avulla voidaan mm. tiedottaa uusista eduista, seurata käyttömääriä ja kerätä palautetta. Korttiin voidaan myös lisätä pelillisiä elementtejä. Digikortti kulkee älypuhelimen mukana, mutta toimii myös tabletilla tai kotikoneella: kulttuuripisteitä voi kerätä myös nuori, jolla ei ole älypuhelinta. Edut lunastetaan näyttämällä joko K9-digikorttia älypuhelimelta tai perinteistä muovikorttia.

K9-digikortti kehitettiin nopeana kokeiluna kaupungin omalla työpanoksella, ja ensi syksynä se tuodaan kaikille Mikkelin ysiluokkalaisille. Kokeilujakson aikana havaittuja virheitä korjataan ennen kortin laajempaa käyttöönottoa. Samalla kehitetään uusia, esimerkiksi pelillisiä tapoja houkutella nuoria kulttuuripalveluiden pariin – yksi jo testattu keino on koodien piilottaminen esimerkiksi kirjastoihin.

Parhaimmillaan K9-digikortin hyödyt nuorille ovat mittaamattomia: iloa, elämyksiä, tekemistä, uusia näkökulmia ja vaikutuksia ammatinvalintaan. Kaupunki kannustaa myös paikallisia kulttuuritapahtumien tuottajia ideoimaan uusia etuja ja keinoja nuorien innostamiseen.

 

Aiheeseen liittyvää