Etusivu ›› Uutinen ›› Neljäsluokkalaiset juhlivat itsenäisyyttä Mikaelissa
1.12.2014 - 8:44
Neljäsluokkalaiset juhlivat itsenäisyyttä Mikaelissa
l1096848.jpg
Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli täyttyi itsenäisyyspäivän aattona juhlatunnelmasta, kun mikkeliläiset neljäsluokkalaiset kokoontuivat juhlimaan itsenäistä Suomea.

Kaupunginjohtaja Kimmo Mikander sekä kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Manninen toivottivat jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi kättelemällä. Yhteisen maljannoston (mehua kului noin 62 litraa) sekä kaupunginjohtajan puheen jälkeen vieraat siirtyivät Martti Talvela -saliin seuraamaan ohjelmaa, joka piti sisällään mm. yhteislauluja, sirkusta sekä tanssi- ja videoesityksiä. Buffet-ruokailu ja disko vapauttivat juhlijat rennompiin tunnelmiin.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa on järjestetty Mikkelissä toistakymmentä vuotta. Juhla on osa kaupungin kulttuuripalveluiden sekä varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluiden Kulttuuripolkua, jonka kautta peruskoululaiset pääsevät tasavertaisesti taiteen ja kulttuurin äärelle. Juhlaa odotetaan kouluissa innolla; edellinen vuosiluokka on kertonut kokemuksensa juhlasta ja se on jokaiselle lapselle ainutkertainen. Juhlaan valmistaudutaan huolellisesti mm. kertaamalla juhlaetikettiä, harjoittelemalla yhteislauluja ja pohtimalla itsenäisyyden merkitystä.

Aiheeseen liittyvää