Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin lukion opiskelijat menestyivät luonnontiedekilpailuissa
18.12.2014 - 14:55
Mikkelin lukion opiskelijat menestyivät luonnontiedekilpailuissa
mikkelin_lukio.jpeg
Mikkelin lukion opiskelijat ovat jälleen menestyneet erinomaisesti Matemaattisten Aineiden Liitto ry:n (MAOL) järjestämissä vuosittaisissa luonnontiedekilpailuissa. Alkukilpailu oli 4.11.2014.

Alkukilpailun 20 parasta pääsee loppukilpailuun.

Fysiikkakilpailun avoimessa sarjassa peräti kolme Mikkelin lukion abiturienttia (Vikke Elfving, Joona Kasurinen ja Tommi Summanen) sijoittui 20 loppukilpailuun selviytyneen joukkoon.

Vikke Elfving selviytyi loppukilpailuun myös kemiassa.

Loppukilpailut ovat Helsingissä 30.–31.1.2015. Loppukilpailussa menestyvien joukosta valitaan Suomen edustajat kansainvälisiin tiedeolympialaisiin.

Mikkelin lukion opiskelijat ovat menestyneet vuosittain luonnontiedekilpailuissa. Viime vuosien parhaat saavutukset ovat lukuvuodelta 2012–2013, jolloin Einari Junter selvitti tiensä fysiikkaolympialasiin sekä viime lukuvuodelta. Nyt fysiikassa ja kemiassa menestynyt Vikke Elfving selvitti viime lukuvuonna tiensä Maantieteen olympialaisiin ja saavutti olympialaissa hienosti hopeamitalin.

Mikkelin lukion lukiolaisten hyvän luonnontiedeosaamisen takana on mm. pitkäjänteinen tiedekoulutyö, joka ulottuu jo Mikkelin lukiota edeltäneisiin lukioihin ja aina 2000-luvun alkuun saakka. Yleensä tiedekoulut järjestetään yhteistyössä useiden muiden (eri puolilla Suomea sijaitsevien) lukioiden sekä ulkomaisten ja kotimaisten tutkimuslaitosten kanssa. Myös paikallinen yritysyhteistyö (esim. Environics Oy) on ollut avainasemassa tiedekouluissa.

Nykyään Mikkelin lukio järjestää vuosittain useita tiedekouluja, jotka sisältävät työntäyteisen opintomatkan johonkin eurooppalaiseen tutkimuslaitokseen. Seuraava tiedekoulu toteutetaan yhteistyössä yhdysvaltalaisen kumppanikoulun kanssa, ja se suuntautuu CERNiin Sveitsiin. Tiedekoulu on tammikuun lopulla.

Aiheeseen liittyvää