Etusivu ›› Uutinen ›› Vielä ehdit vaikuttaa asumisen tulevaisuuden linjauksiin
18.3.2015 - 9:55
Vielä ehdit vaikuttaa asumisen tulevaisuuden linjauksiin
pink.jpg
Mikkelin kaupunki laatii työtä, jossa asetetaan selkeitä tavoitteita asumisen kehittämiselle Mikkelin alueella tavoitevuoteen 2024 saakka. Tavoitteiden avulla ohjataan muun muassa kaavoitusta, maankäyttöä, kunnan oman asuntotuotannon rahoitusta sekä kaupungin ohjaamia asumisen palveluja.

Työtä on pohjustettu asumisen tulevaisuutta käsittelevällä tilaisuudella, johon oli kutsuttu monipuolisesti asumisen teemaan liittyviä toimijoita niin kaupungin organisaatiosta kuin yhteistyötahoiltakin. Tilaisuudessa järjestetyissä työpajoissa pohdittiin mihin asumisen osa-alueisiin panostamalla edistetään Mikkelin säilymistä kasvukeskuksena.

Asumisen teemat kiertyvät kolmen R:n ympärille – Rannat, Roolit ja Räätälöinti. Rannat on tunnistettu sekä vakituisen että vapaa-ajan asumisen houkuttelevimpana paikkana. Rooleissa on huomioitu globaalit digitaalisuuden ja ekologisuuden teemat. Räätälöinnissä on huomioitu erilaiset asukkaat ja heidän tarpeensa.

Asuminen Mikkelissä 2024 työn seuraava vaihe on kuntalaiskuuleminen, joka toteutetaan nettikyselyn avulla. Kyselyssä vastaajat pääsevät arvottamaan sekä ehdotettuja teemoja että vaikuttamaan niiden tarkempaan sisältöön. Kyselyssä pyydetään myös kuntalaisten näkemyksiä hyvästä asuinympäristöstä. Kysely on auki 4.3. – 22.3.2015 kaupungin nettisivuilla osoitteessa: www.mikkeli.fi/asuminen2024

Asuminen Mikkelissä 2024 työn valmistuu keväällä 2015. Työn hyväksyy kaupunginvaltuusto, jonka jälkeen se julkaistaan kaikkien luettavaksi. Työssä esitetyt tavoitteet sisällytetään kaupungin virkamiestyöhön sekä huomioidaan päätöksenteossa.

Aiheeseen liittyvää