Etusivu ›› Uutinen ›› Satamaan rakennetaan leikkipaikka
9.4.2015 - 8:29
Satamaan rakennetaan leikkipaikka
satama.jpg
Mikkelin kaupunki ja Mikkelin kaupungin alueella toimivat Lions Klubit allekirjoittavat kumppanuussopimuksen Mikkelin satamaan perustettavan leikkipaikan varustamisesta. Sopimus on ensimmäinen kumppanuussopimus, jossa kaupungin investointia kasvatetaan lahjoitusvaroin Mikkelissä.

Kumppanussopimuksella sovitaan merkittävän lahjoituksen ohjaamisesta sataman uuteen leikkipaikkaan. Lions Klubit hankkivat merkittävällä summalla leikkipaikkaan sijoitettavia lasten leikkivälineitä. Vastaavasti Mikkelin kaupunki nimeää puiston Leijona-puistoksi ja klubit voivat hyödyntää puistoa markkinoinnissaan. Sopimus on määräaikainen ja viisivuotinen. Mikkelin kaupunki omistaa yksin koko leikkipaikan ja huolehtii sen ylläpidosta. Kaikki Mikkelin kaupungin alueella toimivat Lions klubit (9 kpl) ovat kumppanuussopimuksen allekirjoittajia.

Satamaan rakennettavan leikkipaikan investoinnin suuruus on 175 000 euroa (kaupungin osuus 150 000 euroa ja Lions Klubien 25 000 euroa). Leikkipaikkaan tulee leikkilaiva ja lukuisia muita lasten leikkivälineitä. Alue rajataan ja vanhemmille on penkkejä, joissa viihtyä. Leikkipaikan avajaisia vietetään juhannukseen 2015 mennessä.

- Turvallinen ja monipuolinen leikkipaikka satamassa luo lapsiperheille nykyistä paremman mahdollisuuden hyödyntää satama-aluetta vapaa-ajalla ja viihtyä siellä perhekuntina nykyistä pidempään, sanoo kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä.

- Puiston perustaminen ja hyvä yhteistyö Lions klubien kanssa puiston perustamisessa on konkreettinen askel asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä.

- Vapaaehtoistyö omassa yhteisössä on leijona toiminnan peruskivi ja lapset meille tärkeä kohde. Kun, kuulimme uudesta leikkipaikasta, syntyi ajatus, että kantaisimme näin oman kortemme yhteiseen kekoon. Lahjoituksen turvin olemme tukemassa lapsiperheiden ja lapsien viihtymistä Mikkelissä. Oli hienoa, että kaupunki suhtautui ajatukseemme avarakatseisesti ja sopimukseen asiassa päästiin, toteaa Lions-klubien yhdyshenkilö Kalevi Jukarainen.

Aiheeseen liittyvää