Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin keskustaan uusi patsaspuisto
18.6.2015 - 13:22
Mikkelin keskustaan uusi patsaspuisto
dsc00926.jpg
Mikkelin ydinkeskustaan rautatieaseman ja Anttilan rakennuksen väliselle nurmialueelle on ilmestynyt kaksi paikallisten taiteilijoiden tekemää taideteosta. Uuden pop-up-patsaspuiston avajaisia vietettiin 18.6.

Mannerheimintien ja Hallituskadun kulmauksessa olevaan puistoon on tällä hetkellä sijoitettu kaksi patsasta, jotka paikalliset taideharrastajat, artesaaniopiskelijat ja oppilaitokset ovat valmistaneet yhteistyössä.

Mikkelangelot-taideyhdistyksen Irja Wilkon, Tuula Rannan ja Tuula Suojarinteen yhteistyössä tekemä vielä nimetön pyöräilevä naispatsas on tehty kierrätysmateriaaleista.

- Teoksessa on käytetty Etelä-Savon Energialta lahjoituksena saatuja materiaaleja eli erilaisia sähköjohtoja ja kaapelikeloja. Sähköjohdot on kuorittu, jotta kaunis ja ajansaatossa patinoituva kuparilanka on saatu esiin, kertoo Tuula Ranta.

- Teos kuvaa naisten sitkeyttä - tuulet ja tuiskut eivät naisen menoa hidasta!

Mikke Ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij kertoo, että Mikkelin ydinkeskustaan on tulossa taidetta enemmänkin. Varsinkin nyt toista kertaa syyskuussa järjestettävän Mikkeli Art & Design -viikon yhteydessä kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan erilaisista taideteoksista muun muassa keskustan kävelykadulla. Myös tänään avattuun patsaspuistoon on tarkoituksena tuoda lisää taideteoksia, joita ovat tehneet paikalliset taideharrastajat ja Etelä-Savon ammattiopiston oppilaat.

Puistossa esillä oleva pyöräilijäpatsas on vielä vailla nimeä. Käy katsomassa taideteosta ja kerro nimiehdotuksesi Mikke Ry:lle laittamalla sähköpostia osoitteeseen henna.huuhka@mikkelinkeskus.fi. Teoksen nimi valitaan ja julkaistaan elokuun alussa.

Aiheeseen liittyvää