Etusivu ›› Uutinen ›› Etelä-Savon sotessa yhteinen tavoite
2.9.2015 - 7:26
Etelä-Savon sotessa yhteinen tavoite
sote.jpg
Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen suunnitteluun sisältyvä kuntalaisten ja päättäjien yhteinen info- ja keskustelutilaisuus Mikkelissä tiistaina 1.9. houkutteli mukaan noin 70 kuulijaa. Tilaisuuden henki oli hyvin yksimielinen: alueellinen suunnittelu etenee aikataulun mukaan.

Uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän on tarkoitus ottaa hoitaakseen alueen sosiaali- ja terveyspalvelut lukuun ottamatta ympäristöterveydenhuoltoa, eläinlääkintähuoltoa ja työterveyshuoltoa. Samalla kuntayhtymä on myös erikoissairaanhoitolain mukainen sairaanhoitopiiri. 

Mikkelin keskustelutilaisuudessa korostettiinkin päätavoitteita, sosiaali- terveyspalvelujen toimintamallien kehittämistä ja päivystyssairaalan säilymistä Mikkelissä.

Tilaisuuden aluksi muutosjohtaja Jouko Luukkonen esitteli suunnitelman, ja sen jälkeen käytiin keskustelua. Keskustelussa käytettiin parikymmentä puheenvuoroa, jotka käsittelivät muun muassa henkilöstön asemaa. Yleisökysymyksissä pohdittiin myös sitä, miten käytännössä toteutetaan painopisteen siirtäminen ennalta ehkäisevään työhön ja kevyempään palvelurakenteeseen.

Etelä-Savon sote verkossa
www.etelasavonsote.fi
www.facebook.com/etelasavonsote