Etusivu ›› Uutinen ›› Taidepyöräilykierros Mikkelissä 16.10.
12.10.2015 - 12:53
Taidepyöräilykierros Mikkelissä 16.10.
Pyöräily on nosteessa Mikkelissä.
Lähde mukaan rantareitin taidepyöräilykierrokselle perjantaina 16.10. klo 14. Lähtö tapahtuu Mikkelin satamasta omilla polkupyörillä.

Retken tavoitteena on saada kaupunkilaisilta ehdotuksia ja ideoita julkisen taiteen paikoista ja muodoista rantareitin varrelle. Reittiä on tarkoitus kehittää hyvän mielen elämysreittinä, joka houkuttelee kulkijaa katselemaan ja ihmettelemään sekä toisaalta myös pysähtymään. Keskustelua halutaan virittää kaupunkitaiteesta ja sen mahdollisuuksista ympäristön elävöittäjänä.

Kantakaupungin yleiskaavatyön yhteydessä on noussut esiin ajatus Mikkelin rantareitistä. Suunnittelutyö on käynnissä ja mikkeliläisiä halutaan mukaan osallistumaan reitin ideoimiseen. Pyörälenkillä tutustutaan olemassa oleviin rantareitteihin keskustan ja Tuppuralan alueella. Reitin varrella kuvaamme ja merkitsemme muistiin mielenkiintoisia paikkoja ja pohdiskelemme niiden kehittämistä taiteen paikkoina, osana rantareittiä.  Pyörälenkin toteuttavat yhdessä kaupunkisuunnittelu sekä kulttuuri- ja museopalvelut.

Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Kierros järjestetään säävarauksella ja se kestää noin 1–1,5 tuntia.

Aiheeseen liittyvää