Etusivu ›› Uutinen ›› Olkkari lähtee turneelle
20.1.2016 - 9:31
Olkkari lähtee turneelle
olkkari_turneella.jpg
Valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa vietetään 25. - 31.1. Mikkelissä Olkkari lähtee ”turneelle”.

Ohjaamo on nuorten alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupaikka, jonka toimintamalli rakentuu monialaisesti tietoa, ohjausta ja tukea tarjoavasta Ohjaamosta, eri hallinnonalojen peruspalveluista ja laajasta yhteistyöverkostosta.

Mikkelissä Olkkaria on vuodesta 2011 lähtien rakennettu nuorten matalan kynnyksen palvelupaikaksi, ensimmäiset kolme vuotta ESR-hankerahoituksella ja vuoden 2015 helmikuusta Mikkelin kaupungin vakinaistamana toimintana. Elokuussa 2015 on käynnistynyt Ohjaava Olkkari -hanke jonka avulla täydennetään Olkkarin palvelut Ohjaamon kriteerejä vastaaviksi. Olkkarissa on alkusyksyn aikana aloittanut työskentelyn terveydenhoitaja, opinto-ohjaaja sekä te-palveluiden asiantuntija. Uusien palveluiden lisäksi Olkkarissa edelleenkin vahvistetaan nuorten osallisuutta järjestämällä heille mahdollisuuksia ryhmätoimintoihin ja olemaan mukana Olkkarin toimintojen suunnittelussa.

Tammikuussa vietettiin Olkkarin 4-vuotissynttäreitä ja silloin talo oli täynnä toimintaa, musiikkia ja työpajoja. Ohjaamo-viikkoa Olkkari viettää teemalla "Olkkari Turneella". Olkkarin väki jalkautuu nuorten pariin Mikkelissä kertomaan, mitä kaikkea mahdollisuuksia Olkkari tarjoaa. Olkkari vierailee toisen asteen oppilaitoksissa, nuorten työpajoilla, toimintakeskuksessa, Mikkelin ammattikorkeakoululla ja nuorisotaloilla. Turnee ulottuu myös Haukivuorelle, Anttolaan ja Ristiinaan.

 

Aiheeseen liittyvää