Etusivu ›› Uutinen ›› Nyt suunnittelemaan tulevaisuuden Mikkeliä
8.2.2016 - 17:06
Nyt suunnittelemaan tulevaisuuden Mikkeliä
kuntalaistilaisuus_1602.jpg
Kaupungin tehtävät kokevat myllerryksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä. Mistä kaikesta on kysymys, mikä muuttuu, mikä säilyy? Miten asukkaiden osallisuus, hyvinvointi ja yhteisöllisyys toteutuvat ja vahvistuvat?

Edellä mainittuihin kysymyksiin etsitään mikkeliläisiä vastauksia työpajassa tiistaina 16.2. klo 17.30 – 19.30 kaupungin virastotalon Lounashuoneella (Maaherrankatu 9 – 11). Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asukkaille sekä järjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden edustajille.

Ohjelmassa on kaupunginjohtaja Timo Halosen alustus ja vapaamuotoista keskustelua ja työpajatyöskentelyä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja arpajaiset kaikkien osallistuvien kesken.

Miten Mikkelissä edetään kohti tulevaisuuden kuntaa?

Mikkelissä toteutetaan seuraaviin kuntavaaleihin mennessä hallinnon uudistus, jonka valmistelussa kaupunki haluaa kuulla asukkaiden ääntä. Ensimmäisen, 16.2. olevan keskustelutilaisuuden terveiset viedään kaupunginvaltuuston seminaariin, joka pidetään 22.2. klo 12 – 17.30. Seminaari on katsottavissa kaupungin YouTube-kanavalla 22.2. valtuuston kokouksen jälkeen.

Kaupunki on paikallisen identiteetin edistäjä ja kaupungin organisaatio on kuntalaisia varten

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Satu Taavitsaisen (sd.) mukaan kaupungin rooli muuttuu, mutta edelleen kaupunki on paikallisen identiteetin ja demokratian edistäjä, hyvinvoinnin lisääjä, elinvoiman edistäjä ja palvelujen tuottaja. Kaupungin voimavaroja jää enemmän varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden ja työllisyyden edistämiseen.

- Valtuusto haluaa kuulla kaikenikäisten mikkeliläisten mielipiteitä siitä, millainen on tulevaisuuden Mikkeli ja mitä asioita asukkaamme haluavat tulevaisuudessa.  Mikkeli on olemassa asukkaitaan varten ja kaikkien osallistumista tarvitaan kaupunkimme kehittämiseen, Taavitsainen sanoo.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka (kesk.) muistuttaa kunnan organisaation olevan kuntalaisia varten.

- Kunta ei ole organisaatiota varten, vaan kuntalaisia. Organisaation tulee muokkautua kunnan tehtävien mukaan. Tärkeää on jatkossakin kaikkien kuntalaisryhmien osallistaminen - miten tämä parhaiten tapahtuu - siihen haluamme myös kuntalaisten itsensä näkemyksiä ja ajatuksia, Kuikka tähdentää.

Lisätietoja Mikkelin kaupungin hallinnon uudistamisesta
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen, 040 129 4370
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka, p. 044 794 2206
strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen, p. 044 794 2093