Etusivu ›› Uutinen ›› Palveluverkkopäivitys esittää toimenpiteitä
12.4.2016 - 10:27
Palveluverkkopäivitys esittää toimenpiteitä
011.jpg
Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan laatima palveluverkkopäivitys luovutettiin kaupunginhallitukselle 11.4.2016.

Selvityksessä linjataan, että Mikkelissä tulee olla ainakin kirjastopalvelut, toimintaedellytykset kohtuullisella avustustasolla kolmannen sektorin kulttuuri- ja liikuntajärjestöjen toimijoille, monipuoliset liikuntapaikat, nuorisotilat, taidemuseo, kaupunginorkesteri ja ammattiteatteri.

Tavoitteena on myös "yhdistysten ja seurojen talo", joka olisi paikka kokoontumisille ja harrastuksille. Paikkana voisi toimia esimerkiksi Vanha sotku, Urpolan kartano tai Päämajakiinteistö.

Toimenpide-ehdotuksia ovat muun muassa seuraavat:
- tiivistetään kaupungin ja 3. sektorin yhteistyötä
- yhdistetään yleiset kulttuuripalvelut ja kirjastot ja muutetaan kirjastot palvelukeskuksiksi
- lakkautetaan Kalevankankaan ja Lähemäen kirjastot
- lisätään kirjastojen itsepalveluaikoja sekä sähköisten aineistojen ja tietokantojen hyödyntämistä
- lisätään museoiden monikäyttöisyyttä, hyödynnetään synergiaetuja ja tiivistetään palveluverkkoa
- keskitytään niiden ulkoliikuntapaikkojen hoitoon, joilla on merkittävää vapaa-ajankäyttöä.

Lautakunta painottaa, että Kalevankankaan ja Lähemäen kirjastojen lakkautukset ovat äärimmäisiä toimenpiteitä, mikäli kaupungin taloudellinen tilanne niin vaatii. Kyseiset kirjastot ovat mahdollisia lakkautettavia maantieteellisten sijaintiensa vuoksi, sillä sekä Lähemäeltä että Kalevankankaalta on suhteellisen lyhyt matka kaupungin keskustassa sijaitsevaan pääkirjastoon.

Kaupunginhallitus päätti lähettää selvityksen lausunnolle aluejohtokuntiin ja nuorisovaltuustolle sekä kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnalle talousarviovalmisteluun toimenpiteitä varten. Esitys on luettavissa täällä (klikkaa linkkiä).

Aiheeseen liittyvää