Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupunki kolmen parhaan joukossa kansainvälisessä ympäristökilpailussa
3.5.2016 - 13:54
Mikkelin kaupunki kolmen parhaan joukossa kansainvälisessä ympäristökilpailussa
tuukkala_lappeenrannantie_2_2012.jpg
Ensi vuoden Green Leaf -kaupunki valitaan juhannusviikolla Ljubljanassa.

Mikkelin kaupunki on kolmen parhaan joukossa European Green Leaf 2017 -kilpailussa. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa etsitään ympäristöystävällistä kaupunkia. Viime vuonna Mikkeli pääsi mukaan neljän parhaan joukkoon.

- EU-tasoisessa kilpailussa kolmen nimetyn joukkoon pääseminen on tietenkin iso juttu ja vielä toistamiseen koko karsintakilpailun jälkeen nimettyjen joukkoon kertoo tekemisen laajasta laadusta Mikkelissä, hehkuttaa Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä.

Green Leaf -kilpailuun voivat osallistua 20 000–100 000 asukkaan kaupungit. Mikkeli on ainoa pohjoismainen osallistuja vuoden 2016 kilpailussa. Palkitsemiskriteereitä ovat muun muassa kaupunkien ekologisuus, energiankulutus, biodiversiteetti, maankäyttö, ilmanlaatu ja jätehuolto.

- Olemme mikkeliläisinä tehneet oikeita asioita ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi, Jouni Riihelä painottaa.

- Green Leaf erinomainen tilaisuus koota ympäristöosaamisemme näkyväksi. Mikkelissä tehdään hienoa työtä, joka jää arkipäivän elämässä ehkä jopa huomaamatta.

Ympäristöön liittyen Mikkelissä tapahtuu paljon nyt ja lähitulevaisuudessa.

- Meillä on keskeisiä ympäristön hyvinvoinnin kehityshankkeita, muun muassa jäteveden puhdistuslaitos, EcoSairilan kiertotaloushankkeet, ESE:n vihreän energian hankkeet, kävelyn ja pyöräilyn kehittämishankkeet ja niin edespäin.

Ratkaisu kesäkuussa

Voittaja julkistetaan kesäkuussa 2016 Ljubljanassa, Sloveniassa. Mikkelin kilpakumppaneita finaalissa ovat Cornellà de Llobregat Espanjasta ja Galway Irlannista. Tekninen johtaja uskoo vakaasti Mikkelin voittoon.

- Asiat ovat vuodessa kehittyneet loikilla ja nyt uskomme, että näyttömme ja esityksemme kilpailussa riittää voittoon. Viime vuoden palkintosija ilman voittoa jätti kilpailuhenkisyydessä näytön paikan tälle vuodelle. Voitto tarkoittaisi, että voisimme vuoden 2017 Green Leaf -kaupunkina hyödyntää tunnettavuutta kaupunki- ja yritysmarkkinoinnissa. Jo nyt mikkeliläisten tulisi nostaa rintaa kaarelle hyvästä ja pitkäkestoisesta työstä, joka näkyy nyt kilpailumenestyksenä. Odotus on iso, että voitto pokataan juhannusviikolla.

Lisätietoja European Green Leaf -kilpailusta

Aiheeseen liittyvää