Etusivu ›› Uutinen ›› Nuorten ohjaamoista henkilökohtaista ohjausta myös kesällä
23.6.2016 - 14:53
Nuorten ohjaamoista henkilökohtaista ohjausta myös kesällä
olkkari.jpg
Jäikö toivottu koulutuspaikka saamatta? Löytyisikö jostain vielä kesätöitä? Entä jos elämänsuunta on muutenkin vähän etsinnässä, minne ottaa yhteyttä? Mikkelin Ohjaamo Olkkari, kuten nuorten Ohjaamot ympäri Suomea tarjoavat ohjausta alle 30-vuotiaille myös kesän aikana.

Työpaikan löytäminen tai koulutukseen hakeutuminen, ammatinvalinta, sosiaali- ja terveyspalvelut, asuminen ja toimeentulo ovat yleisimpiä elämänalueita, joihin liittyvissä kysymyksissä nuori tai hänen läheisensä voivat ottaa yhteyttä Ohjaamoon.

Ohjaamot tarjoavat yhden oven, jonka takaa löytyy useita palveluja. Henkilökohtaista ohjausta, tietoa ja neuvontaa on saatavana erityisesti erilaisiin elämän nivelvaiheisiin. Paikallisten Ohjaamojen yhteystiedot ja palveluajat löytyvät muun muassa niiden verkkosivuilta tai koosteesta https://storify.com/ELYkeskus/ohjaamot-toimivat-alueellisesti

Osa Ohjaamojen työntekijöistä jalkautuu kesäaikaan myös kaupungille ja kesätapahtumiin. Valtakunnallisesti toimintaa esitellään muun muassa Suomi Areenassa, Porissa heinäkuussa.

Mikkelin Olkkari on yksi Ohjaamoista, jonka ohjaus ja neuvonta jalkautuu kesällä Mikkelin torille sään salliessa! Meidät tavoittaa torilta kesäkuussa joka arkipäivä klo 13-15.30 ja heinäkuussa perjantaisin klo 13-15.30. Sateella olemme tavattavissa ilman ajanvarausta Olkkarissa. Ohjausta ja neuvontaa saa heinäkuussa Olkkarista myös maanantaisin ja keskiviikkoisin  klo 13-15.30. Muina aikoina palvellaan ajanvarauksella, jonka voi varata soittamalla numeroon 044 794 3266 tai vaikka torilla, Olkkarin toimintojen ohessa.

- Haluatko kouluun syksyksi? Se on vielä mahdollista ja tarjolla on monia vaihtoehtoja. Onko työt tai asunto hakusessa? Onko lomalla tekemisen puutetta? Tule käymään Ohjaamo Olkkarin kesätorilla tai Olkkarissa! Tsekataan tilanne yhdessä, Ohjaamo Olkkarin henkilökunta kannustaa.

Ohjaamoja löytyy jo lähes 40 paikkakunnalta ympäri Suomea ja niiden toiminta ulottuu kaikkiaan noin 100 kunnan alueelle. Mikkelin Olkkarissa toiminta on aloitettu vuonna 2011, kun useat nuorten Ohjaamot ovat toimineet vajaan vuoden. Kuluvan vuoden alkukuukausina Ohjaamoissa on kirjattu jo reilusti yli 12 000 asiakaskäyntiä.

Nuoret myös arvioivat ja kehittävät palvelua eri tavoin. Ensimmäinen valtakunnallinen kooste nuorten antamasta asiakaspalautteesta saadaan syyskuussa.

Kuntien ja valtion viranomaispalveluja, kolmannen sektorin järjestötoimintaa ja työelämää yhteen kytkeviä Ohjaamoja kehitetään Suomessa osittain Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Ohjaamojen ja nuorten verkko-ohjauksen kehittämistyötä koordinoidaan työ- ja elinkeinoministeriön johdolla Kohtaamo-hankkeessa (ESR). Ohjaamo-toimintamallin levittäminen ja kehittäminen on yksi Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen toimenpiteistä.   

Lisätietoja
Projektipäällikkö Pasi Savonmäki, Kohtaamo-hanke, puh.  0295 020, pasi.savonmaki@ely-keskus.fi
Erityisasiantuntija Janne Savolainen, TEM,  puh. 0295 067 042, janne.savolainen@tem.fi
Mikkelin Olkkarin toiminnanohjaaja Sari-Anne Ratia, puh. 050 311 7083, sari-anne.ratia@mikkeli.fi

Aiheeseen liittyvää