Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Kesä, helle ja hiki - virkisty uimarannalla!
20.7.2016 - 12:45
Kesä, helle ja hiki - virkisty uimarannalla!
_mg_9902.jpg
Aurinko hellii meitä taas lämmöllään ja vaikka sitä on kaivattukin, viilennys silloin tällöin ei ole pahitteeksi. Mikkelin kaupungin alueella on monia suosittuja uimarantoja, joista tässä esittelyssä ensimmäiset kuusi. Kerää kaveriporukka mukaan nauttimaan aurinkoisesta päivästä rannalle, pulahda veteen hikisen lenkin päätteeksi tai vietä rauhallinen päivä rannalla lempikirjasi parissa!

Orijärven uimaranta (Karjalantie 10)
Orijärven uimaranta on toinen Orijärven kahdesta uimarannasta. Torilta Orijärven uimarantaan on matkaa noin 6 kilometriä. Rannalla on pukukoppeja, laituri, lapsille pieni leikkipuisto, lentopalloverkko ja aivan rannan lähettyvillä parkkipaikka, joten autolla kauempaakin tulevat pääsevät aivan rannan tuntumaan. Rannalla isojen puiden alle pääsee varjoon, mutta todelliselle auringonpalvojallekin löytyy paikka isolta nurmialueelta. Orijärven uimarantaa hallinnoi yhdyskuntatekniikka ja ympäristö –yksikkö.

orijarvi.jpg

 

Kihlin uimaranta (Orijärven rantatie 9)
Kihlin uimaranta sijaitsee myös Orijärvellä ja sieltä näkeekin järven yli Orijärven uimarantaan. Kihli on Orijärven uimarantaan verrattuna pienempi ja siellä on yksi pukukoppi. Torilta on noin 4,5 kilometrin matka. Puisen ympäristönsä takia ranta ei välttämättä sovi tummaa rusketusta havittelevalle, mutta kovalle uimarille kyllä! Helpoiten Kihlin uimarantaan pääsee jalkaisin tai pyörällä, mutta autoilevat voivat jättää autonsa Orijärven rantatien varressa olevalle lajittelupisteen parkkipaikalle. Tien toiselta puolelta lähtee pieni polku uimarantaan. Kihlin uimarantaa hallinnoi yhdyskuntatekniikka ja ympäristö –yksikkö.

kihli.jpg

 

Sairilan uimaranta (Sairilantie 65)
Sairilan uimaranta on pieni ranta aivan hiekkatien varrella ja se tuo mieleen lapsuuden uimareissut maaseudun rauhassa. Uimaranta on hieman varjoinen ja pitkälle matala. Kauniina kesäpäivänä uidessaan voi kuunnella Myllyjoen kohinaa, joka laskee aivan uimarannan vieressä. Uimarannalla on pukukoppeja. Torilta rantaan kertyy noin 9 kilometriä. Rannan lähettyvillä ei ole parkkipaikkoja. Sairilan uimarantaa hallinnoi yhdyskuntatekniikka ja ympäristö –yksikkö.

sairila.jpg

 

Launialan uimapaikka (Saimaannorpankatu 10)
Launialan uimapaikkaan on torilta matkaa noin 4 kilometriä ja se sijaitsee aivan Saimaannorpankadun päässä. Auton saa aivan rannan tuntumaan kadun päässä olevalle parkkipaikalle. Rannalla on iso nurmialue johon mahtuu useampikin nauttimaan kesäpäivästä ja varjon paikkoja löytyy. Launialassa on pukukoppeja ja ulkokäymälöitä. Launialan uimapaikkaa hallinnoi Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut.

launiala.jpg

 

Ritvalan uimaranta (Talaskatu 10)
Ritvalan uimarannan läheisyydessä on matonpesupaikka, venesatama, tenniskenttä, lasten leikkipuisto ja ulkoilupolku. Matkaa torilta kertyy noin 3,5 kilometriä. Rannalla on vehreää nurmea, jossa vesihirmut voivat huilata. Rannalta löytyy myös pukukoppeja ja parkkipaikka aivan rannan välittömästä läheisyydestä. Ritvalan uimarantaa hallinnoi Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut.

ritvala.jpg

 

Pitkäjärven uimaranta (Pitkäjärvenkatu 29)
Pitkäjärven uimarantaan kertyy torilta matkaa noin 2,5 kilometriä. Rannan tuntumassa on muutama parkkipaikka, joten saapuminen autolla, jalan tai pyörällä onnistuu. Jos uiminen alkaa kyllästyttää, rannalta löytyy pieni leikkipuisto lapsille. Rannalla on myös pukukoppeja ja laituri. Ranta sopii niin varjoa kaipaavalle kuin auringonpalvojallekin. Pitkäjärven uimarantaa hallinnoi Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut.

pitkajarvi.jpg

 

Lisää uimarantoja ja kartta: http://www.mikkeli.fi/palvelut/uimarannat
 

Aiheeseen liittyvää