Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Torilla tarjolla muikkukeittoa Mikkelin malliin 26.7.
21.7.2016 - 11:11
Torilla tarjolla muikkukeittoa Mikkelin malliin 26.7.
_mg_8317.jpg
Mikkelin torin heinäkuun lähiruokatapahtumassa keitetään sellaista soppaa, ettei paremmasta väliä. Tiistaina 26.7. kello 11.00-13.00 Keittiömestari Hannu Kalliokoski loihtii torilla soppatykillä muikkukeiton Mikkelin malliin. Apukokeiksi ovat lupautuneet elinkeinoministeri Olli Rehn, Risto Dufva ja kaupunginjohtaja Timo Halonen.

- Muikkukeitto-idean äiti on Mikkelin Torikauppiaat ry:n kannattajajäsen Merja Rehn, kertoo puheenjohtaja Kaija Ahonen.

Hän kiittelee mukaan lähteneitä torikauppiaita, sillä raaka-aineet keittoon saadaan heiltä. Sipulit ja tillit toimittaa Airi Toijonen, muikut Malle Bowellan ja perunat lahjoittaa Tero Puikkonen. Keiton lisukkeena tarjottavan leivän lahjoittaa Mikkelin Vihannes.

-Muikkukeittoa keitetään 400:lle hengelle ja annos myydään vitosella, Ahonen kertoo.

Annos sisältää muikkukeiton ja leivän. Annokset myydään Mikkelin torin hyväksi ja Ahonen toivottaakin kaikki torin tutut ja vielä tuntemattomatkin lounaalle tiistaina. Keittoa voi ostaa myös omaan astiaan mukaan otettavaksi.

Apukokkien työnjako ei vielä ole selvillä, mutta ainakin juttua tullee riittämään niin jalkapallosta, jääkiekosta kuin suunnistuksesta. Kalajuttuja piisaa ainakin Etelä-Savon maakuntakalasta muikusta. Risto Dufva, yksi torin kummeista, on lupautunut hoitamaan rahastuspuolen.

Lähiruokatapahtuman järjestävät Mikkelin Torikauppiaat ry ja EPF Oy.
Tapahtuman juontaa Ville Asikainen ja sen mahdollinen tuotto käytetään Mikkelin torin markkinointiin ja kehittämiseen.

Lisätietoa:
Kaija Ahonen
Torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja
p. 040 565 2504

Aiheeseen liittyvää