Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Lähiruoan juhla viikonloppuna – Rapu ja Muikku 29.-30.7. Kirkkopuistossa
26.7.2016 - 10:42
Lähiruoan juhla viikonloppuna – Rapu ja Muikku 29.-30.7. Kirkkopuistossa
rapujamuikku_logo_2.jpg
Legendaarinen Rapu ja Muikku –lähiruokafestivaali valtaa taas Kirkkopuiston 29.-30.7. Rapu ja Muikku-tapahtuma keskittyy maukkaaseen ja laadukkaaseen lähiruokaan ja positiiviseen kesän juhlintaan. Tapahtuman periaatteena on lähialueen tuottajien suosiminen.

Tapahtuma on helposti lähestyttävä, koko perheen kesätapahtuma. Kirkkopuistossa on luvassa rentoa piknik-tunnelmaa ja tapahtumaan sopivia esiintyjiä, myös lapsille on tarjolla omaa ohjelmaa. Sekä tietenkin niitä rapuja ja muikkuja! Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

Iloisen ruoka- ja juomafestivaalin historiaa
Ensimmäiset Rapu ja Muikku -festivaalit järjestettiin vuonna 1970, jolloin tapahtuman keskipisteenä oli Mikkelin Kirkkopuisto. Myöhemmin Rapua ja Muikkua juhlittiin torilla ja raviradalla. Kesäinen festivaali oli alun perin viikon pituinen juhla, joka näkyi ja kuului Mikkelin katukuvassa – festivaali kokosi yhteen ruokaa, juomaa ja ajan huippuartisteja. Tapahtuma katosi kesän ohjelmistosta 1980-luvun alkuvuosina.

Vuonna 2015 Rapu ja Muikku palasi uudistuneena synnyinsijoilleen Kirkkopuistoon. Ravusta ja Muikusta suunnitellaan jokavuotista tapahtumaa; tavoitteena on luoda näkyvyyttä Etelä-Savon omalle ruokatuotannolle ja ennen kaikkea luoda uusi tasokas kesätapahtuma Mikkeliin. Mökkiläiset ja matkailijat ovat paikallisten asukkaiden lisäksi tapahtuman tärkeä kohderyhmä.

Tapahtuman takana seisovat paikallisten yksityisten yrittäjien perustama yhdistys, Py Ry: Bistro Vileen ravintoloitsija Ilkka Arvola, Tuorepuodin yrittäjä Miia Taivalantti, Mainostoimisto Groteskin toimitusjohtaja Jyrki Suvimaa sekä Mikkelistä kotoisin oleva kokki ja yrittäjä Jyrki Tsutsunen.

Tutustu ohjelmaan, paikalla oleviin lähiruoantuottajiin ja alueeseen osoitteessa http://www.rapujamuikku.fi/

Lähde: http://www.rapujamuikku.fi/

Aiheeseen liittyvää