Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Seniorilounas 5.8. klo 12 kaupungin virastotalolla
29.7.2016 - 10:36
Seniorilounas 5.8. klo 12 kaupungin virastotalolla
seniorilounas3_6.jpg
Senioreille on jälleen tarjolla lounasta päivän hintaan (6,30 €). Vieraiden lounasseuraksi saapuu Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista FT dosentti ja tutkimusjohtaja ja Luomuinstituutin tutkimusalajohtaja sekä vuoden 2016 Tieteenkesyttäjä Carina Tikkanen-Kaukanen. Teemana lounaalla ovat suomalaiset marjat ja lounasvieraat saavat tietoa muun muassa kotimaisten marjojen terveysvaikutuksista.

-Arktiset Aromit suosittelee syömään 2 dl marjoja joka päivä. Kannatan tätä lämpimästi omien sekä muiden tutkijoiden tekemien tutkimusten pohjalta, jotka ovat osoittaneet, että marjoilla on lukuisia erinomaisia terveysvaikutuksia, esim. ne voivat ehkäistä infektiotauteja, vaikuttaa suotuisasti ikääntymiseen sekä veren sokeritasoon, Carina Tikkanen-Kaukanen kertoo.

Arktiset Aromit ry on luonnontuotealan (luonnonmarjat, -sienet, -yrtit ja erikoisluonnontuotteet) valtakunnallinen toimialajärjestö, joka toiminnallaan edistää luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä sekä parantaa tuotteiden laatua.

Seniorilounas on katettuna kaupungin virastotalon Lounashuoneella 5. elokuuta klo 12 alkaen. Lounasaika on klo 12–13 ja ohjelmaosuus on klo 13.–13.30. Senioreiden yhteinen lounas on saavuttanut hyvän vastaanoton. Seniorilounaan tarkoituksena
on koota ikäihmisiä syömään yhdessä vanhojen tuttujen kanssa ja tutustumaan ehkä uusiinkin ihmisiin. Lisäksi jokaisessa tapaamisessa on pienimuotoista ohjelmaa ja keskustelua ajankohtaisista asioista.

Kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina järjestettävä seniorilounas on tarkoitettu kaikille niille, jotka tuntevat kuuluvansa kohderyhmään: ikärajoja tai muita määrittelyjä esimerkiksi eläkkeellä olemisesta ei ole. Seniorilounaan päivän tarjoushinta on 6,30 euroa. Ruokalistalla on paistetut muikut, perunasose, kasviksia ja kurkkukastiketta. Aterian hintaan kuuluu myös monipuolinen salaattipöytä, leivät ja ruokajuomat. Jälkiruoaksi on karviaiskiisseliä, ja tietenkin kahvia tai teetä. Paikalle voi tulla myös vain nauttimaan yhdessäolosta eli osallistuminen ei vaadi ostamista.

Seniorilounasta voi nauttia 5.8. klo 12 alkaen Mikkelin kaupungin virastotalon Lounashuoneella (Maaherrankatu 9–11). Kaupungin virastotalon Lounashuone on kaupungin henkilökunnan työpaikkaravintola, mutta sinne voi tulla syömään kuka tahansa.

Aiheeseen liittyvää