Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupungin keskuskeittiö Isopata 20 vuotta
5.8.2016 - 9:15
Mikkelin kaupungin keskuskeittiö Isopata 20 vuotta
isopata20v-logo.png
Jo 20 vuoden ajan keskuskeittiö Isopata on pitänyt huolen mikkeliläisten lasten, nuorten ja muiden kuntalaisten päivittäisistä aterioista. 20-vuotistaivalta juhlitaan torstaina 11.8. alkaen klo 13, jolloin Isopadan ovet ovat avoinna kaikille.

Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut valmistavat päivittäin noin 9500 lounasateriaa 49 eri keittiössä. Yksi näistä keittiöistä on 20-vuotias keskuskeittiö Isopata, jonka tiloissa valmistetaan 1,4 miljoonaa ateriaa vuodessa. Keskuskeittiön toiminta on aloitettu virallisesti 1.8.1996, jolloin keskuskeittiöllä oli toimituspisteitä 27, ruokalistoja kolme, annoksia valmistui päivässä 6300 ja ateriat olivat lounas sekä välipala.

Vuonna 2016 Isopadan toimituspisteitä on yhteensä 55, johon kuuluu 16 koulua, kahdeksan iltapäiväkerhoa, 19 päivähoidon yksikköä, kolme henkilöstöravintolaa sekä yhdeksän palvelutaloa. Lounaita keskuskeittiöllä valmistuu 5600 päivässä, välipaloja 480 ja päivällisiä 190.

– Isopadan toimintavuosien aikana on tapahtunut paljon muutoksia vaikka päivittäinen annosmäärä onkin edelleen lähes sama kuin vuonna 1996, aterioita vain toimitetaan kaksinkertaiselle määrälle toimituspisteitä ja monipuolisemmalle asiakasjoukolle, kertoo Mikkelin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen.

Ruoka- ja puhtauspalveluiden kantavina arvoina ovat suomalaisuus ja Etelä-Savon elinvoimaisuus sekä ekologisuus. Kaikkien keittiöiden liha, maito ja kananmunat sekä niistä valmistetut elintarvikkeet ovat 100 % suomalaista ja salaateissa käytetyt vihannekset ja juurekset ovat pääasiassa kotimaisia. Lähialueen tuottajilta tulee muun muassa perunoita, kasviksia, leipää, marjoja, kalaa sekä sesonkituotteita saatavuuden mukaan. Lähiruoan lisäksi luomutuotteita on tarjolla säännöllisesti kaikissa keittiöissä.

– Asiakkaiden muuttuneiden toimintatapojen ja tarpeiden myötä Isopadankin toiminta on koko ajan monimuotoisempaa ja sitä on jatkuvasti kehitettävä pysyäkseen ajan hermolla. Jotain on myös pysynyt samana koko Isopadan toiminnan ja sitä edeltäneen Urpolan koulun yhteydessä toimineen keskuskeittiön ajan: kouluruoka puhuttaa kaikkina aikakausina! Hassinen kertoo.

Keskuskeittiö Isopadan 20-vuotista taivalta juhlitaan avoimin ovin 11.8. klo 13 alkaen osoitteessa Jääkärinkatu 37 (keskuskeittiö Isopata), jolloin on mahdollista tutustua elintarviketoimittajiin ja heidän tuotteisiinsa. Lisäksi tarjolla on opastettuja kierroksia keskuskeittiön tiloissa.

Lisätietoja
Mia Hassinen
palvelujohtaja
Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut
p. 044 794 2262
mia.hassinen@mikkeli.fi