Etusivu ›› Uutinen ›› Kouluviestikarnevaali kisaillaan Mikkelissä 7.9.
30.8.2016 - 7:52
Kouluviestikarnevaali kisaillaan Mikkelissä 7.9.
006.jpg
Keskiviikkona 7.9. järjestetään Mikkelin Urheilupuistossa järjestyksessään toinen Etelä-Savon Kouluviestikarnevaali. Viime vuonna ensimmäisessä juoksukarnevaalissa oli mukana jo huimat 1900 osallistujaa, mutta tavoitteena on tänä vuonna pistää vielä vähän paremmaksi.

Kouluviestikarnevaalin päätavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan sekä kokemaan liikunnan iloa yhdessä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille perusopetuksen ja toiseen asteen oppilaille erityisluokkia unohtamatta. Etelä-Savossa mukaan juoksemaan kutsutaan myös opettajat.

Viestejä juostaan sekä sukkulaviestinä, 4 x 100 m pikaviestinä että pitkänä viestinä, jossa on neljä viestinviejää osuuksien ollessa 800, 600, 400 ja 200 m.  Yksi tärkeä osa Kouluviestikarnevaalia on huutosakkikilpailu. Sen tarkoituksena on aktivoida kouluja ja koululaisia osallistumaan tapahtumaan myös muilla tavoin kuin juoksemalla. Tapahtuma alkaa koulujen avajaismarssilla klo 9.15. Viestit alkavat klo 9.40.

Mikkelin kaupunki järjestää Etelä-Savon Kouluviestikarnevaalin yhteistyössä Mikkelin Kilpa-Veikkojen ja Etelä-Savon Liikunnan kanssa. Toimitsija-apuna on lisäksi Suomen Nuoriso-opiston liikunnanohjauksen peruskurssin opiskelijat ja suuri määrä vapaaehtoisia. Vapaaehtoisia toimitsijoita otetaan mielellään tapahtumaan myös lisää!

Tänä vuonna Etelä-Savon Kouluviestikarnevaalin kaltaisia aluetapahtumia on yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla. Ensimmäinen valtakunnallinen finaali järjestetään Vaasassa 19.–20.5.2017.

Aiheeseen liittyvää