Etusivu ›› Uutinen ›› Sadonkorjuumarkkinat Mikkelin torilla lauantaina 3.9.
1.9.2016 - 9:35
Sadonkorjuumarkkinat Mikkelin torilla lauantaina 3.9.
ruskavareja.jpg
Syyskuu on sadonkorjuun aikaa ja Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään lauantaina 3.9. Sadonkorjuumarkkinoilla esillä ovat uuden sadon herkut.

Kuukausimarkkinoiden lähiruokamaistiaisissa on tarjolla uutispuuroa 300 hengelle kello 11. Mikkelin kaupungin teknisen toimen tarjoama uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista, eli "uutisista". Uutispuuro on ensimmäinen ruoka, mikä vuoden uudesta viljasadosta tehdään. Uutispuuro on perinteisesti ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän ja tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa.

Lähiruokatapahtumassa on mukana useita torin toimijoita. Sairilan Puutarha ja Kangastalon Puutarha tuovat kukkasillaan ilmettä.

Uutispuuron lisäksi tapahtumassa maistatetaan myös tikuiksi leikattuja juureksia ja vihanneksia, jotka lahjoittavat Pekka Pettinen ja Airi Toijonen. Puolukat puuron lahjoittaa Torikauppa J. Ahonen.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja, kukkia, sieniä ja hedelmiä. Suurin osa myytävistä tuotteista on Mikkelistä ja lähialueelta. Myös torikahvilat ovat avoinna markkinoilla.

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Mikkelin hallitustorilla lauantaina 3.9. kello 7-15. Tervetuloa Mikkelin torille maistelemaan syksyn herkkuja ja tapaamaan tuttuja!

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupungin teknisen toimen hallinto sekä ruoka- ja puhtauspalvelut, Torikauppiasyhdistys ja EPF Oy.

Lisätietoa Mikkelin torin sadonkorjuumarkkinoista:
Mikkelin torikauppiasyhdistys / Kaija Ahonen p. 040 565 2504

Aiheeseen liittyvää