Etusivu ›› Uutinen ›› Nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu alkaa
9.9.2016 - 11:31
Nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu alkaa
nuorisovaltuusto_2016.jpg
Hei, oletko se sinä?

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Mikkelissä. Se toimii nuorten vaikuttamiskanavana, opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Jos halutaan kuulla nuorten näkökulma jostakin asiasta, kysytään usein juuri nuorisovaltuustolta.

Mikkelin nuorisovaltuuston kaksivuotiskausi päättyy vuoden vaihteessa. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta ja valtuustoon valitaan 21 jäsentä. Ehdokkaaksi voivat asettua mikkeliläiset 1997–2003 syntyneet nuoret. Vaaliin lähtevä nuori tulostaa ehdokashakemuslomakkeen netistä osoitteesta www.po1nt.fi/mikkeli ja toimii lomakkeen ohjeiden mukaan. Ehdokasasettelu päättyy perjantaina 7.10.

Kun vaalitoimikunta on hyväksynyt ehdokaslistat, ehdokkaille järjestetään tilaisuus. Siinä arvotaan äänestysnumerot, otetaan valokuvat ja annetaan tietoa nuorisovaalien järjestelyistä. Tämän jälkeen jokainen ehdokas voi ryhtyä tekemään vaalityötä.

Ennakkoäänestys järjestetään 9.–11.11. ja varsinainen äänestyspäivä on keskiviikko 16.11. Äänestäminen on mahdollista neljällä nuorisotalolla, yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Nyt on aika asettua ehdolle – oletko se sinä?

Aiheeseen liittyvää