Etusivu ›› Uutinen ›› Vanhalla kasarmialueella sijaitseva Tykkipuisto peruskorjataan
20.9.2016 - 8:19
Vanhalla kasarmialueella sijaitseva Tykkipuisto peruskorjataan
img_4051.jpg
Mikkelin kaupunki osti keväällä 2016 Tykkipuiston vanhalta kasarmialueelta. Tykkipuiston yleissuunnitelma hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa kesäkuussa, jonka jälkeen suunnittelu jatkui rakennussuunnitteluna.

Suunnittelu on tehty yhteistyössä museoviraston ja Ely-keskuksen kanssa. Alueella on tutkittu muun muassa liito-oravia, puiden kuntoa, puiden lajeja ja lajikkeita. Asiantuntija-apua on myös saatu museotoimelta, kulttuuriperinnön asiantuntijoilta, kaavoituksesta sekä Jalkaväkimuseolta.

Osa alueen puista on todettu huonokuntoisiksi ja ne joudutaan kaatamaan. Tykkipuistossa kaadetaan 26 koivua ja kaksi hopeapajua. Kaadettavien puiden tilalle istutetaan uudet puut keväällä 2017.

Tykkipuiston kunnostustöiden yhteydessä uusitaan puiston valaistus, uudistetaan nurmikoita ja korjataan hiekkakäytävät. Puiston kunnostustyöt valmistuvat keväällä 2017.

Mikkelin kaupunki on antanut asiantuntija-apua Tykkipuistoon rajoittuville kiinteistöille ja osa niistä on lähdössä mukaan alueen uudistamiseen.

Aiheeseen liittyvää