Etusivu ›› Uutinen ›› SATUA! -kirjallisuustapahtuma Mikkelissä 14.-15.10.2016
29.9.2016 - 14:50
SATUA! -kirjallisuustapahtuma Mikkelissä 14.-15.10.2016
satua_mikkeli.jpg
Sadun ympärille luodun kirjallisuustapahtuman tarkoituksena on nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja lapsille lukemisen tärkeyttä. Tapahtuman kohderyhmänä ovat lapset ja perheet, opettajat ja muut lasten kanssa työskentelevät sekä kaikki satujen ystävät.

PERJANTAI 14.10.2016

KLO 9 Sadunlukurauhan julistus, Mikkelin kaupungintalon parveke. Veikko Happonen julistaa saturauhan Mikkeliin kuninkaan vaatteissa.

KLO 9.15 Sadunlukuhaaste: haasteeseen ovat tarttuneet useat mikkeliläiset henkilöt ja satuja kuullaan non stop –periaatteella Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa sekä lastenosastolla.

klo 9.15 - 9.30 Timo Halonen (Mikkeli –sali)
klo 9.30 – 9.45 Nikke Isomöttönen (lastenosasto)
klo 9.45 – 10.00 Elli Aaltonen: Kalastaja ja hänen vaimonsa (Mikkeli –sali)
klo 10 – 10.15 Pauliina Rundgren: Ruma ankanpoikanen (lastenosasto)
klo 10.15 - 10.30 Heikki Manninen: Saapasjalkakissa (Mikkeli –sali)
klo 10.30 – 10.45 Markku Turkia: Karhukirjeitä kaukomailta (lastenosasto)
klo 10.45 – 11 Satu Taavitsainen: Kultakutri ja kolme karhua (Mikkeli –sali)
klo 11 – 11.15 Susanna Kolehmainen: Puupuu ja käpypoika (lastenosasto)
klo 11.15 – 11.30 Katriina Honkanen: Kolme toivomusta (Mikkeli –sali)
klo 12.30 – 12.45 Ali Elkharam: Tarinoita Nukkumatista (Mikkeli –sali)
klo 12.45 – 13 Emmi Eronen: Punahilkka (lastenosasto)
klo 13 – 13.15 Jesse Haaja: Iso ja pieni, parhaat ystävät (Mikkeli –sali)
klo 13.15 – 13.30 Seija Kuikka: Pitkäkoipi, Jumbo ja Haukansilmä (lastenosasto)
klo 13.30 – 13.45 Helena Partanen: Todellinen prinsessa (Mikkeli –sali)
klo 13.45 – 14 Marita Kajander: Keisarin uudet vaatteet (lastenosasto)

KLO 10 Vauvakuu, Mikkelin Teatteri, pieni näyttämö (Savilahdenkatu 11), liput 5€
Vauvakuu on vauvantahtinen ja vuorovaikutteinen esitys perheen pienemmille. Tällä yhteisellä aistielämysmatkalla ihmetellään ja ihastellaan kuukausia aina tammikuusta joulukuuhun lorujen, värien, laulujen ja leikin kautta. Esitys soveltuu 4-12 kuukauden ikäisille vauvoille vanhempineen. Vauvakuun on toteuttanut teatteri-ilmaisun ohjaaja Salla Sillanpää. Kesto n. 30 min

KLO 13 Hyvästi Aapiskukko – vanhoja koulurunoja, esittäjänä Leena Maaranen ja Kaisa Ursinus Kiiskinmäen päiväkeskuksella (Kiiskinmäenkatu 2). Vapaa pääsy.

KLO 15 Satumuotinäytös, Mikkelin pääkirjaston Mikkeli –sali. Vapaa pääsy.
Satumuotinäytöksessä estradille astelevat satujen maailmasta tutut hahmot. Muotinäytös huipentuu satudiscoon! Myös yleisön toivotaan pukeutuvan satuhahmoiksi.
HUOM! Haluatko mukaan satumuotinäytökseen esiintymään? Haluamme suoda elämyksen muutamalle perheelle (laajasti käsitettynä, mukaan voi tulla esim. isä ja lapsi, mummo ja lapsenlapsi tai vaikkapa sisarukset) satuhahmoksi muuntamisen osalta. Me hoidamme maskeerauksen ja puvut. Mukaan lähteviltä vaaditaan ainoastaan sitoutumista klo 12-16 väliseksi ajaksi ja esiintymisintoa sen verran, että pystyy kävelemään lavalla muotinäytöksen aikana. Ilmoittaudu mukaan: susanna.latvala(at)mikkeli.fi tai 050-3117204.

KLO 19 SATUA-improilta, Mikkelin Teatteriklubilla perjantaina 14.10.2016 kello 19, kesto noin 1h, maksuton.
Millainen on Punahilkan matka kohti mummon mökkiä, jos sen antaa improvisaation käsiin? Pääseekö Punahilkka perille? Mitä tapahtuu sudelle? Entä Tuhkimo, kadottaako hän kenkänsä sijaan puhelimen tai autonsa? Onko keisarilla sittenkin vaatteet ja Saapasjalkakissalla korkokengät? Improvisaatiossa kaikki on mahdollista! Tervetuloa seuraamaan, mitä tarinoille tapahtuu, kun nuoret mikkeliläiset improryhmät ottavat sadut haltuunsa.

LAUANTAI 15.10.2016

KLO 9 Kylli –täti  (Kirsimaria. E. Törönen –Ripatti) kirjaston Mikkeli –salissa

KLO 9.30 Kylli –täti  (Kirsimaria. E. Törönen –Ripatti) kirjaston Mikkeli –salissa

KLO 10- 15 SATUNAARI, Mikkelin musiikkiopiston salissa (Maaherrankatu 10). Satunaarin juontaa kirjallisuuden läänintaiteilija Susanna Kolehmainen. Maksuton.

klo 10 – 10.40 Vauvarunokylpylä (alle 1 -vuotiaille)
Vauva rakastaa köröttelyä, silittelyä, suukottelua, päristelyä, paijaamista ja oman      
vanhemman ääntä. Vauvarunokylpylässä loruilemme vanhoilla ja uusilla lastenrunoilla. Runot rytmittävät liikettä kehittäen lapsen motorisia taitoja, kosketus aktivoi tuntoaistia ja lorujen toistelu kehittää lapsen kielikorvaa. Tule lapsesi kanssa leikkimään runoilla ja loruilla! Ohjaajana lasten- ja nuorten sanataideohjaaja, FM Kaarina Lavonen.

Klo 11 - 11.45 Tanssiva satusetä ja kirjailija Wilson Kirwa
Positiivisia satuja ja tarinoita.

klo 11.45 – 12.30 Kirjailija, Vantaan Sanataidekoulun rehtori Siri Kolu
Lähiönoitia ja villejä rosvoja.

klo 13.30 – 14.15 Suomen kirjallisuuden tutkija, yliopistonlehtori, FT Maria Laakso
Tove Janssonin Muumi-kirjat lasten ja aikuisten yhteisenä satukirjallisuutena.

klo 14.15 – 15 Lastenkirjallisuuden kriitikko, tutkija, tietokirjailija, FT Päivi Heikkilä-Halttunen
Rakkaus kirjaan alkaa sylistä eli miksi lapselle on hyvä lukea pienestä pitäen.

KLO 10 Kylli –täti (Tarja Pyhähuhta) kirjaston Mikkeli –salissa

KLO 10.30 Kylli –täti (Tarja Pyhähuhta) kirjaston Mikkeli -salissa

KLO 10 – 10.45 Sanataidepaja Yöjuttuja, 3-6 –vuotiaille lapsille + lasten aikuisille, pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa

KLO 10 – 14 Bongaa Herra Hakkarainen! Herra Hakkarainen vierailee Stellan Suomalaisessa kirjakaupassa tasatunnein klo 10-14 välillä.

Klo 13 – 14.30 Vauvarunomuotokuva
Lea Suopelto kirjoittaa vauvoista runomuotokuvia Mikkelin kirjaston lastenosastolla. Voit osallistua tapahtumaan vauvan kanssa. Halukkuutensa vauvarunoon voi ilmoittaa sähköpostilla (leasuopelto(at)gmail.com) 8.10. mennessä tai paikan päällä. Maksuton.

KLO 13 Hyvästi Aapiskukko – vanhoja koulurunoja, esittäjänä Leena Maaranen ja Kaisa Ursinus. Mikkelin pääkirjaston Mikkeli –sali. Maksuton.

KLO 13-14.30 Sanataidepaja Yöllisiä juttuja 9-12 –vuotiaille, pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa

Mikkelin kaupunki valmistautuu tulevaan juhlavuoteen!

Vuosi 2017 on Mikkelille todellinen supervuosi. Samana vuonna juhlistetaan Suomen satavuotisjuhlavuotta ja Mikkelissä järjestetään asuntomessut Kirkonvarkauteen rakentuvalla asuinalueella. Suomi 100 -juhlavuosi tulee näkymään Mikkelissä useiden ohjelmahankkeiden välityksellä. Juhlavuotta juhlitaan valtakunnallisen Yhdessä -teeman rinnalla Mikkelin Koti yhdessä -teeman alla. Paikallinen teema nivoo yhteen vuoden 2017 mittakaavaltaan monipuolista tapahtumatarjontaa somekampanjoista ja tempauksista valtakunnallista yleisöä keräävään asuntomessukokonaisuuteen. Mikkelin kaupungin Koti yhdessä – Yhdessä koti -hankkeen osana keskustaan saadaan myös uutta katutaidetta. Suomen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin kuuluvan Jussi TwoSevenin töitä löytyy jo useista kaupungeista ympäri Suomea, teosten aiheena ovat usein suomalaiset eläimet. Juhlavuoden yhdessä -teemaan ja Mikkelin seutuun sopii erinomaisesti myös luonnon kanssa yhdessä eläminen.

Maalaustyö katutaideteoksen osalta aloitetaan SATUA! -kirjallisuustapahtuman aikana ja aihepiirinsä puolestakin työ sujahtaa sujuvasti tapahtuman teemaan. Jussi TwoSevenin käsittelyyn pääsee tällä kertaa alikulkutunneli, joka sijaitsee kaupungista satamaan mentäessä, Hesburgerin kulmalla.

Kirjallisuustapahtuman järjestävät Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Mikkelin kaupunginkirjaston ja useiden toimijoiden kanssa.

Aiheeseen liittyvää