Etusivu ›› Uutinen ›› Nuorisovaltuustovaalit käynnistyvät
8.11.2016 - 10:29
Nuorisovaltuustovaalit käynnistyvät
minuva2016.jpg
13–19-vuotias: Äänestämään!

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Mikkelissä. Uusi nuorisovaltuusto valitaan marraskuussa ja paikkoja on jaossa 21 valtuutetulle. Ehdokkaana on 43 mikkeliläistä 1997–2003 syntynyttä nuorta. Äänioikeus on samat ehdot täyttävillä nuorilla eli yhteensä yli 4 000 mikkeliläisellä.

Ennakkoäänestys järjestetään 9.–11.11. neljässä nuorisotilassa niiden aukioloaikoina: Anttolan, Haukivuoren ja Ristiinan nuorisotaloilla sekä nuorisotila Starlightissa keskustassa. Varsinainen vaalipäivä on keskiviikkona 16.11. klo 9–15. Vaalipäivänä äänestäminen on mahdollista jokaisessa Mikkelin yläkoulussa, Esedun Raviradantiellä ja Otavankadulla, Suomen Nuoriso-opistossa sekä Mikkelin ja Ristiinan lukioilla.

Vaalitoimikunnan tavoitteena on ilmoittaa vaalitulos osoitteessa www.po1nt.fi/MiNuVa vaalipäivän iltana. Samaisessa osoitteessa äänestäjät voivat tutustua ehdokkaisiin, heidän kuvaansa klikkaamalla avautuu nuoren ajatuksia vaikuttamisesta ja vaaliteemoista.

Vaalien tiedottamista tapahtuu myös Mikkelin Nuorisovaltuuston Facebook-sivun kautta. Vaalikäyttöön suositellaan hashtageja #minuva ja #minuvavaalit2016.

Aiheeseen liittyvää