Etusivu ›› Uutinen ›› Nuorisovaltuutetut kokoontuvat liittokokoukseen Mikkeliin
25.11.2016 - 9:30
Nuorisovaltuutetut kokoontuvat liittokokoukseen Mikkeliin
nuva.jpg
Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestyksessään 19. liittokokous järjestetään Mikkelissä tänä viikonloppuna 25.‒27.11.

Liittokokous on Liiton tärkein tapahtuma, johon kokoontuu noin 160 nuorta ympäri Suomea päättämään nuorisovaltuustokentän yhteisistä asioista. Viikonlopun aikana on luvassa tiukkaa keskustelua nuorten vaikuttamisesta, jännittäviä äänestyksiä sekä Mikkelin kaupungin vastaanotto.  Liittokokouksessa linjataan tulevan vuoden toiminnasta sekä valitaan liitolle uusi puheenjohtaja sekä hallitus.

- Nuorten kuuleminen ja nuorisovaltuustotoiminta Suomessa elävät murrosvaihetta. Ensi kesänä jokaisessa kunnassa tulee olla aidosti vaikuttava nuorisovaltuusto ja suunniteltuun maakuntahallintoon kaavaillaan omia nuorisovaltuustoja. Mikkelin liittokokouksessa katsommekin vahvasti tulevaisuuteen ja asetamme yhteisen viisivuotisstrategian tuhansille nuorisovaltuustotoimijoille, puheenjohtaja Kimi Uosukainen summaa.

Vuonna 1998 perustettu Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorten osallisuuden asiantuntija. Järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestönä. Liitto edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Aiheeseen liittyvää