Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelissä jaetaan uusille opiskelijoille selviytymisämpäri
3.1.2017 - 13:22
Mikkelissä jaetaan uusille opiskelijoille selviytymisämpäri
ampari.jpg
Tammikuussa opintonsa aloittavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun eli Xamkin opiskelijat saavat tällä ja ensi viikolla selviytymisämpärin Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Savonlinnassa.

Pakkauksen tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat opiskelukaupunkiinsa tarjoamalla palveluja, etuja, tuotteita ja muuta opiskelijan arkeen liittyvää materiaalia paikallisten ja valtakunnallisten yritysten ja opiskelukaupunkien tarjoamana. Tuotteet ja edut on pakattu viime aikoina hittituotteeksi nousseeseen ämpäriin.

Pakkaus jaetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uusille opiskelijoille kaikilla neljällä paikkakunnalla sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikössä viime syksynä aloittaneille opiskelijoille. Xamkissa tammikuussa aloittavia opiskelijoita on yhteensä 800 ja Aalto-yliopiston Mikkelin yksikön opiskelijoita 102.

- Suuri osa korkeakouluopiskelijoista muuttaa opiskelukaupunkiinsa muualta, joten selviytymisämpäri tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden toivottaa uudet opiskelijat  tervetulleeksi opiskelukaupunkiin ja sen palvelujen pariin, kertoo Xamkin viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen.

- Ämpäriin päädyttiin, koska tuotteet haluttiin jakaa sellaisessa pakkauksessa, jolla on opiskelijakämpässä myös jatkokäyttöä. Ideointivaiheessa totesimme, että ämpäriä tarvitsevat kaikki ja se soveltuu niin siivoukseen kuin elintarvikekäyttöön – tai vaikkapa marjanpoimintaan!

Selviytymisämpärin sisältö ja edut vaihtelevat paikkakunnittain, sillä ämpäri on kustomoitu jokaiselle paikkakunnalle. Mukana on muun muassa tiskirätti, haalarimerkki, kahvipaketti, muistikirja sekä erilaisia rahanarvoisia etukuponkeja ja pääsylippu Jukureiden ja KooKoon liigapeleihin.

Työssä mukana laaja joukko

Selviytymisämpäriä jaetaan ensivaiheessa pilottina.  

- Pilotti on toteutettu laajana yhteistyönä kaupunkien, Aalto-yliopiston ja opiskelijakunta Kaakon kanssa. Jatkosta sovitaan ohjausryhmässä tänä vuonna, Pukkila-Nupponen toteaa.

Opiskelukaupungit Mikkeli, Kotka, Kouvola ja Savonlinna ovat olleet mukana tukemassa selviytymisämpärin toteutusta ja kaupungit tarjoavat ämpärin lisäksi opiskelijoille muun muassa ilmaisia käyntejä paikallisiin kohteisiin kuten Mikkelissä Päämajamuseoon ja taidemuseoon.

Aiheeseen liittyvää