Etusivu ›› Uutinen ›› Puhetta taiteesta -tilaisuudet jatkuvat taidemuseolla
18.1.2017 - 10:37
Puhetta taiteesta -tilaisuudet jatkuvat taidemuseolla
taidemuseo_ilta_2012.jpg
Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat keväällä 2017 keskiviikkoisin 1. helmikuuta, 8. maaliskuuta, 5. huhtikuuta ja 3. toukokuuta klo 17.30 - 19 Mikkelin taidemuseolla (Ristimäenkatu 5).

Luentosarjan aloittaa 1.2. kuvataiteilija Antti Majava otsikolla Maailmankuvien muodonmuutos – Taiteen, yhteiskunnan ja luonnon takaisinkytkentöjä.

Majava pohtii esityksessään länsimaalaisen todellisuuskäsityksemme rakentumiseen vaikuttaneiden taiteellisten avantgarde-ilmiöiden sisältöjä ja muotoja.

Taiteilijan työn ohella Majava tekee aiheesta väitöskirjaa Helsingin yliopiston taidehistorian laitoksella, Monitieteisen ympäristötutkimuksen tohtorikoulussa. Lisäksi hän työskentelee monitieteellisessä BIOS-tutkimusyksikössä.

Puhetta taiteesta -luennot keväällä 2017 klo 17.30 - 19

1.2. Kuvataiteilija Antti Majava : Maailmankuvien muodonmuutos – Taiteen, yhteiskunnan ja luonnon takaisinkytkentöjä
8.3. Toimittaja Jari Tamminen: Kulttuurihäirintä taiteen ja aktivismin rajapinnassa
5.4. Kuvataiteilija Ville Löppönen: Maalaus on elävän keskustelusuhteen pyhäkkö
3.5. Katutaiteilija EGS ja taidekriitikko Otso Kantokorpi keskustelevat katutaiteesta

Tilaisuuksien on tarkoitus johdattaa niin tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin kuin taideteoreettiseen pohdintaan. Illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Aiheeseen liittyvää