Etusivu ›› Uutinen ›› Saimaa Stadiumille tulee prosenttitaidetta
23.1.2017 - 10:36
Saimaa Stadiumille tulee prosenttitaidetta
stadiumi_renderointi-11.jpg
Kalevankankaalle rakennettavalle Saimaa Stadiumille tulee prosenttitaidetta.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja alueen vetovoimaisuuteen kuuluu luontevasti myös kuvataide, jota monitoimiareenalle hankitaan prosenttitaideperiaatteella. Hankintaprosessia varten on perustettu taidetyöryhmä, jonka jäseniä ovat läänintaiteilija Harri Heinonen, Taiteen edistämiskeskus Etelä-Savo, amanuenssi Paula Hyvönen, Mikkelin taidemuseo, arkkitehti Heikki Kirjalainen, Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy, hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, Xamk Oy, arkkitehti Henna Paasmala, Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy, FM, historioitsija Pia Puntanen ja toimitusjohtaja Timo Welsby, Saimaa Stadiumi.

Saimaa Stadiumin taidehankinta etenee kutsukilpailukäytäntönä, jossa työryhmä valitsee taiteilijat, joilta pyydetään luonnokset monitoimiareenan sisätilaan. Työryhmän valitsemista taiteilijoista tiedotetaan myöhemmin. Toteutettavat teokset valitsee Suomen taiteilijaseuran kilpailusääntöjen mukaan koottu erillinen valitsijaryhmä, johon kuuluu myös taiteilijoiden edustus.

Saimaa Stadiumi tarjoaa uudenlaisen ja ainutlaatuisen toimintaympäristön moninaisiin käyttötarkoituksiin ja erilaisille käyttäjäryhmille. Stadiumi on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä palvelutoimintaa. Saimaa Stadiumi Oy:n omistajia ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto. Valmistuttuaan Stadiumi toimii hyvinvoinnin edistämisen oppimisympäristönä sekä tutkimus- ja kehittämisympäristönä. Lisätietoja: www.saimaastadiumi.fi

Aiheeseen liittyvää