Etusivu ›› Uutinen ›› Käytä ääntäsi kevään kuntavaaleissa
27.3.2017 - 9:11
Käytä ääntäsi kevään kuntavaaleissa
kuntavaalit-banneri_netti.jpg
Kuntavaalipäivä on sunnuntaina 9.4.2017. Ennakkoäänestysaika on Suomessa 29.3. - 4.4. ja ulkomailla 29.3. - 1.4.

Kevään 2017 kuntavaaleissa valitaan jäsenet kunnanvaltuustoihin. Valtuustojen toimikausi on neljä vuotta. Mikkelissä kaupunginvaltuustoon valitaan nyt 51 jäsentä. Uudessa valtuustossa on kahdeksan jäsentä vähemmän kuin nykyisessä, jossa jäseniä on 59. Lisäksi kaupunginhallitus tulee muodostumaan 11 jäsenestä (aiemmin 15 jäsentä). Uusi valittava valtuusto aloittaa työskentelynsä kesäkuussa 2017.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden eli Essoten aloittaminen vuodenvaihteessa tarkoittaa sitä, ettei Mikkelin kaupunginvaltuustossa enää päätetä sote-asioista. Sosiaali- ja terveysasioista päättää nykyisin Essoten valtuusto.

Miksi kannattaa äänestää?

Valtuusto on kunnan korkein päättävä elin.  Se vastaa kaupungin toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää kaupungin päätösvaltaa. Kaupunginvaltuuston tehtävistä on säädetty kuntalaissa ja erityislaeissa. Sosiaali- ja terveystoimen siirryttyä Essoten alaisuuteen, jää Mikkelin kaupungin päättäjille paljon muun muassa sivistyksen, kaavoituksen ja kaupungin elinvoiman kesken päätettäviä asioita.

Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestysaika on Suomessa 29.3. - 4.4. ja ulkomailla 29.3. - 1.4. Mikkelissä ennakkoäänestyspaikkoja ovat liike- ja kauppakeskus Stellassa, Rantakylä-talossa, Anttola-talossa, Otavan lähipalvelukeskuksessa sekä Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen kirjastoissa. Lisäksi kiertävänä ennakkoäänestyspaikkana on kaksi äänestysbussia.

Lue lisää vaaleista: mikkeli.fi/vaalit

Aiheeseen liittyvää