Etusivu ›› Uutinen ›› Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamissuunnitelma valmistui
28.3.2017 - 8:17
Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamissuunnitelma valmistui
muisti.png
Mikkeliin suunnitellun Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamissuunnitelma on valmistunut. Tavoitteena on, että sotien ajasta kertova tieto- ja kokemuskeskus aloittaa toimintansa Mikkelissä vuoden 2019 lopulla.

Muisti kertoo suomalaisten naisten, lasten ja miesten tarinaa sotiemme ajalta. Käytössä on uusin näyttelyteknologia, joka antaa näyttelyssä kävijälle mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja kokemuksellisuuteen.

Muistin tieteellinen pohja on vankka. Sen on laatinut seitsenhenkinen historioitsijaryhmä professori Tiina Kinnusen johdolla.

Osana Muistia perustetaan verkkopalvelu Memoriaali, joka kokoaa digitoiden sotahistoriallisen tiedon yhteen portaaliin. Muistiin kootaan myös sotamuistoja, joita suomalaisilla on kodeissa kirjeinä ja kuvina yhä runsaasti.

Muistin kustannusarvio on noin viisi miljoonaa euroa, josta suurin osa on tarkoitus saada kokoon valtiolta, säätiöiltä ja yrityksiltä. Mikkelin kaupungilla on keskeinen rooli Muistin perustajana. Mikkelin kaupunginvaltuusto käsittelee Muistin perustamista toukokuun kokouksessaan. Lopullisen päätöksen rahoituksesta tekee uusi valtuusto syksyllä 2017.

Muisti perustetaan Mikkelissä sijaitsevaan Päämajataloon.

Muistin perustamissuunnitelma on laadittu Sotahistoria – menneisyys innovaatioympäristönä -hankkeessa, joka jatkaa suunnitelmien toimeenpanoa vuoden 2017 loppuun saakka. Hanketta ovat rahoittaneet Mikkelin kaupunki ja Euroopan unioni sekä Etelä-Savon maakuntaliitto.

Linkki: Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamissuunnitelma

Muistin nettisivut

Muisti Facebookissa

Aiheeseen liittyvää