Etusivu ›› Uutinen ›› Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä
29.3.2017 - 12:01
Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä
kuntavaalit_leima1_kaiutin_1_0_4.png
Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 29. maaliskuuta. Mikkelissä ennakkoäänestyspaikat aukesivat aamulla klo 9. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 4. huhtikuuta.

Voit äänestää joko vaalipäivänä 9.4. tai ennakkoon ennakkoäänestysaikana. Mukaasi äänestyspaikalle mennessäsi tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, esimerkiksi passin, henkilökortin tai ajokortin.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Ennakkoäänestyspaikat Mikkelissä ovat liike- ja kauppakeskus Stellassa, Rantakylä-talossa, Anttola-talossa, Otavan lähipalvelukeskuksessa sekä Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen kirjastoissa. Lisäksi kiertävänä ennakkoäänestyspaikkana on kaksi äänestysbussia.

Kuntavaaleissa äänioikeutettu voi äänestää vain oman kuntansa ehdokasta. Ennakkoäänestyspaikoissa on nähtävillä tiedot kaikkien kuntien ehdokkaista. Äänestyskopissa on aina sen kunnan ehdokaslistojen yhdistelmä, jonka alueella ennakkoäänestyspaikka on.

Tiedot ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista ja aukiolosta ovat osoitteessa mikkeli.fi/vaalit.

Vaalipäivä on sunnuntai 9. huhtikuuta. Silloin saa äänestää vain omassa äänestyspaikassa, joka on kerrottu postitse tulleessa ilmoituskortissa. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna klo 9 - 20.

Vaalit.fi-sivustolla voi myös seurata ennakkoäänestyksen vilkkautta. Ennakkoäänestyksen aikana sivuille päivitetään tunnin välein tietoja ennakkoon äänestäneiden määristä kunnissa ja koko maassa.

Aiheeseen liittyvää