Etusivu ›› Node ›› Mikkeli isännöi valtakunnallisia orkesteripäiviä 31.3.–2.4.
29.3.2017 - 12:23
Mikkeli isännöi valtakunnallisia orkesteripäiviä 31.3.–2.4.
sinfo.jpg
Vuosittainen orkesterialan ammattilaiset kokoava konferenssi, orkesteripäivät, järjestetään tänä vuonna Mikkelissä maalis-huhtikuun vaihteessa.

Orkesteripäivillä pohditaan kunta- ja maakuntakentän mullistusten vaikutuksia kulttuurielämään, kuullaan esimerkkejä eteläsavolaisesta luovuudesta ja pohditaan sivistystä ja muusikkoutta. Puhujina päivillä ovat muun muassa väitöskirjan kuntien mainetyöstä tehnyt Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen, Kelan pääjohtaja ja entinen Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen ja musiikkitieteen ja semiotiikan emeritusprofessori Eero Tarasti.

Päivien aikana kuullaan kaksi konserttia. Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkestereista muodostettu Saimaa Sinfonietta konsertoi Klaus Mäkelän johdolla 31.3. ja ohjelmassa on muun muassa Mikko Nisulan teoksen Vellamon neidot kantaesitys. Lauantaina 1.4. kuullaan Mikkelin kaupunginorkesterin iltapäivämatinea Jyrki Lasonpalon toimiessa konserttimestarina ja viulusolistina. Koko ohjelma on löydettävissä osoitteessa www.sinfoniaorkesterit.fi.

Aiheeseen liittyvää