Etusivu ›› Uutinen ›› Päämajakaupunki Mikkeli juhlii 150-vuotiasta Mannerheimia näyttävästi
29.5.2017 - 13:00
Päämajakaupunki Mikkeli juhlii 150-vuotiasta Mannerheimia näyttävästi
laaninhallitus_marski_2012.jpg
Sunnuntaina 4.6.2017 tulee kuluneeksi 150 vuotta marsalkka Mannerheimin syntymästä. Päämajakaupunki Mikkeli juhlii 150-vuotiasta Mannerheimia näyttävin menoin. Syntymäpäivän kunniaksi Mikkelin keskustassa on mahdollista tavata myös näyttelijä Timo Närhinsalon esittämä Mannerheim.

Perinteinen puolustusvoimien lippujuhlapäivän seppeleenlasku Mannerheimin patsaalla on klo 11.30. Tilaisuuden avauspuheen pitää Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jyrki Niukkanen ja juhlapuheen pitää Mikkelin kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja, prikaatikenraali Olli Nepponen. Musiikista vastaa Ilmavoimien soittokunta.

Museoita ja Mannerheimia

Juhlapäivänä on ilmainen sisäänpääsy Päämajamuseoon, Viestikeskus Lokkiin, Mannerheimin salonkivaunuun ja Jalkaväkimuseoon. Syntymäpäivän kunniaksi 4.6. on mahdollisuus päästä tutustumaan myös Mannerheimin salonkivaunuun klo 10–17.

Syntymäpäivän kunniaksi Mikkelin kaduilla on mahdollista nähdä myös Timo Närhinsalon Mannerheim. Aamulla klo 10 Mannerheim saapuu Salonkivaunulle tervehtimään mikkeliläisiä ja vaunulta hän kävelee adjutanttinsa kanssa Päämajamuseolle. Siellä Mannerheim tapaa museokävijöitä ja jakaa nimikirjoituksia postikortteihin. Päämajamuseolla on myynnissä myös Mannerheim 150 vuotta -postimerkkejä. Puolilta päivin 150-vuotias Mannerheim siirtyy Mikkelin klubille yksityiselle lounaalle. Jalkaväkimuseossa Mannerheimin voi kohdata iltapäivällä noin klo 14, jolloin hän tarkastaa saksalaisen yhteysesikunnan.

Jalkaväkimuseo on avoinna klo 10–17. Juhlapäivänä Jalkaväkimuseossa on toimiva sodan ajan radioasema, jossa perinneradistit ottavat yhteyksiä eversti Hallamaan sodanaikaiseen tukikohtaan Sutelan talolle Sairilaan ja Kiihtelysvaaraan. Jalkaväkimuseossa voi myös testata laserammuntaa Suomi-konepistoolilla ja herkutella Sotilaskodin kanttiinissa. Sinibaretit esittelevät Rauhan puolesta -näyttelyä ja sotilassoittajat Soittokuntanäyttelyä.

Mannerheimin ohjelma sunnuntaina 4.6.

klo 10.00 Mannerheim saapuu Salonkivaunulle ja tervehtii kansalaisia, Salonkivaunulta Mannerheim kävelee adjutanttinsa kanssa Päämajamuseolle

klo 11.00 Mannerheim tapaa ihmisiä Päämajamuseolla ja jakaa nimikirjoituksia postikortteihin

Klo 12.00 Mannerheim kävelee Päämajalta Mikkelin klubille

Klo 14.00 Mannerheim vierailee Jalkaväkimuseolla, jossa kohtaa kenraali Erfurthin

Aiheeseen liittyvää