Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupunki uudistaa palveluorganisaationsa – toimialat ovat nyt palvelualueita
1.6.2017 - 13:22
Mikkelin kaupunki uudistaa palveluorganisaationsa – toimialat ovat nyt palvelualueita
img_2847.jpg
Mikkelin kaupungin organisaatiomuutos astui voimaan 1.6.2017

Mikkelin kaupungin sivistystoimi muuttui sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueeksi ja tekninen toimi asumisen ja toimintaympäristön palvelualueeksi 1. kesäkuuta 2017. Konsernipalvelut on jatkossa konserni- ja elinvoimapalveluiden palvelualue.

Mikkelin kaupunginvaltuustossa on 51 jäsentä kaudella 2017–2021. Uuden valtuuston ensimmäinen kokous on 12.6. Kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu eli Jukka Pöyry (kd.), joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Poliittiset ryhmät ovat sopineet, että valtuuston puheenjohtajaksi valitaan Seija Kuikka (kesk.). Kokouksessa käsitellään muun muassa viime vuoden tilinpäätös ja valitaan puheenjohtajat toimielimille.

Uudessa kaupunginhallituksessa tulee olemaan yksitoista jäsentä, joista kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajaksi esitetään Markku Aholaista (sd.). Kaupunginhallituksessa on konserni- ja elinvoimajaosto, jossa on seitsemän jäsentä. Kaikilla jäsenillä sekä hallituksessa että konserni- ja elinvoimajaostossa on henkilökohtaiset varajäsenet.

Lautakuntien määrä vähenee

Mikkelin kaupungin lautakuntien määrä vähenee kolmeen.

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa on yksitoista jäsentä, hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa on yksitoista jäsentä ja kaupunkiympäristölautakunnassa on kolmetoista jäsentä. Kaupunkiympäristölautakunnassa on lupa- ja valvontajaosto.

Mikkelin, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan yhteisessä Mikkelin seudun ympäristölautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Etelä-Savon pelastuslautakunnassa on yksitoista jäsentä; Mikkelin toiminta-alueelta valitaan viisi jäsentä, Savonlinnan toiminta-alueelta neljä jäsentä ja Pieksämäen toiminta-alueelta kaksi jäsentä.

Mikkelin kaupungin kaikki yhteystiedot säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Lisätietoja palveluorganisaatiorakenteesta

Aiheeseen liittyvää