Etusivu ›› Uutinen ›› Vapaa-ajan asukkaat korostavat mökkitalkkaritoimintaa
5.6.2017 - 8:42
Vapaa-ajan asukkaat korostavat mökkitalkkaritoimintaa
ranta.jpg
Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunta kiinnittää kaudella 2017 - 2018 huomiota mökkitalkkaritoiminnan tärkeyteen. Valtuuskunnan palvelu- ja elinkeinoryhmä suunnittelee ensi syksyksi erityistä palautepäivää, jossa mökkiläiset, mökkitalkkarit ja mahdollisesti muutkin lähipalvelujen tuottajat kohtaisivat.

Vapaa-ajanasukasvaltuuskunnassa uskotaan lähipalvelujen kysynnän kasvavan voimakkaasti vapaa-ajanvieton tapojen muuttuessa. Yhtälailla ikääntyvät mökkiläiset kuin uusia aktiviteetteja kaipaavat nuoremmat ihmiset ovat halukkaita palveluiden ostajia.

Mikkelissä kokoontunut valtuuskunta kiinnitti huomiota myös terveyspalveluiden ja tietoliikenneverkon kehittämiseen ottaen mahdollisimman tasavertaisesti huomioon vapaa-ajan asukkaiden tarpeet. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunta sai myös uusia jäseniä. Vesa Himanen (Helsinki) edustaa Hirvensalmen, Pekka Karhunen (Tampere) Mikkelin ja Lasse Wikman (Helsinki) Mäntyharjun vapaa-ajanasukkaita. Mikkelin seudun kesäasukastapahtuma järjestetään heinäkuun lopulla Mikkelissä.

Valtuuskunnan tehtävänä on tuoda esille ja edistää vapaa-ajan asumiseen liittyviä kysymyksiä ja asioita. Valtuuskunta ei tee varsinaisia päätöksiä, mutta se voi tehdä esityksiä ja antaa tarvittaessa lausuntoja ja nostaa eri tavoin esille tärkeiksi näkemiään asioita.

Vapaa-ajanasukasvaltuuskunnan tehtävänä on vapaa-ajan asukkaiden osallistumisen ja vaikutusmahdollisuuksien jatkuva kehittäminen. Valtuuskunta toimii yleisenä aloitteentekijänä laajempia seudullisia kehittämiskysymyksiä koskevissa asioissa sekä tukee Mikkelin seudun vaikutusmahdollisuuksien parantamista valtuuskunnan toimialaan kuuluvissa asioissa.

Aiheeseen liittyvää