Etusivu ›› Uutinen ›› Eero Lampisen R&A-juliste voitti kuvitustriennalen
14.6.2017 - 14:44
Eero Lampisen R&A-juliste voitti kuvitustriennalen
kuvitustriennale_34.jpg
Viime viikonloppuna alkaneen Mikkelin kuvitustriennalen ykköspalkinnon voitti Eero Lampinen Rakkautta ja anarkiaa -festvivaalin julisteellaan.

Mikkelin 11. kuvitustriennaleen osallistuu 47 kuvittajaa, joilta on näyttelyssä 99 työtä. Triennale on perinteisesti ollut kuvituskilpailu, johon on voinut osallistua teemaltaan, toteutustavaltaan ja -tekniikaltaan vapailla töillä. Traditiota noudatetaan myös tapahtuman juhlavuonna, sillä ensimmäisestä kuvitustriennalesta tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta. Mikkelin taidemuseo ja Grafia ry ovat järjestäneet tapahtuman yhdessä alusta lähtien, Kuvittajat ry on mukana yhteistyössä neljättä kertaa.

Mikkelin kuvitustriennale järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Kuluneiden vuosikymmenten aikana kulttuurin visualisoituminen on laajentanut ja muuttanut myös kuvituksen kenttää. Kuvitus leviää perinteisten julkaisukanavien ulkopuolelle ja kuvittajille tarjoutuu yhä monipuolisempia työtehtäviä. Mikkelin 11. kuvitustriennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja uusia ilmaisumuotoja.

Palkitut

1. palkinto: 3 500 euroa, Grafia ry: Eero Lampinen, Helsinki; 29. Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin juliste (avaa kuvalinkki), Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali.
2. palkinto: 2 500 euroa, Kuvittajat ry: Daniel Stolle, Hämeenkyrö; Prince of Darknet, Der Spiegel.
3. palkinto: 2 000 euroa, Mikkelin taidemuseo: Laura Merz, Lohja; Tuhat ja yksi otusta, Etana Editions. Kunniamaininnat Milena Huhta, Tommi Musturi ja Pauliina Mäkelä.

www.mikkeli.fi/museot

Kuvassa vasemmalta kunniamaininnan saaneet Pauliina Mäkelä ja Tommi Musturi, voittaja Eero Lampinen, kolmanneksi tullut Laura Merz, toisen palkinnon saanut Daniel Stolle ja ulkomainen vieras Paula Troxler. Kuva: Matti Aalto.

Aiheeseen liittyvää