Etusivu ›› Node ›› Taikametsä-valoinstallaatio rakentuu Hulivilikarnevaalin aikaan
15.6.2017 - 8:41
Taikametsä-valoinstallaatio rakentuu Hulivilikarnevaalin aikaan
taikoo.jpg
Taikametsä-valoinstallaatio rakentuu tänä kesänä jo toista kertaa. Nyt paikkana on jännittävä Vanha muuntamo Pursialassa, Mikkelipuiston vieressä (osoite: Pursialankatu 5). Teoksen avajaisia vietetään perjantaina 14.7. klo 16 alkaen. Taikametsä on avoinna yleisölle viikon ajan.

Teos on osa Hulivilikarnevaalia 15.–22.7.

"Keskellä kirkasta kesää pääset kurkistamaan jännittävään, pimeään Taikametsään! Metsästä saatat löytää pieniä otuksia tai salaisia viestejä. Taikametsään saavat pistäytyä kaiken ikäiset, mutta liikuthan varovasti ja hissukseen, etteivät metsän asukkaat herää."

Taikametsä-valoinstallaatio rakennettiin ensimmäisen kerran viime syksynä, tuolloin kävijöitä oli kolmen päivän aikana 1640. Alun perin idea lähti siitä, kun Elisa Hillgen halusi koota johonkin jännittävään paikkaan erilaisia tunnelmia valojen avulla. Taikametsä valikoitui aiheeksi, kun Elisa näki valoissa kaikkea kimmeltävää, vettä, kristalleja, puita ja sieniä. Siitä lähti ajatus ja hän sai käyttöönsä vanhan luolan Naisvuoren sisällä.

- Kävijöiltä tuli viime vuonna ihania kommentteja siitä, miten erityisesti lasten mielikuvitus lähti liikkeelle teosta katsellessa. Syntyi erilaisia tarinoita siitä, mitä metsässä voisi tapahtua tai mitä siellä asustaa”, toteaa Taikametsä-installaation suunnitellut Elisa Hillgen.

- Tänä vuonna on hauska tehdä saman tyyppinen idea eri tilaan ja katsoa, miten tarina muokkautuu. On hienoa saada sekä uusia kävijöitä, että viime vuonna käyneet uudelleen astumaan satumetsään. Jännittävään pimeään tilaan astuminen on ihan erilainen juttu keskellä kirkasta kesäpäivää, Elisa jatkaa.

Taikametsä-installaation suunnittelu: Elisa Hillgen, Valosilmä ky. Toteutus: Elisa Hillgen ja Teija Kuhanen.

Aiheeseen liittyvää