Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin seudulla saunottiin satojen kävijöiden voimin
27.7.2017 - 14:11
Mikkelin seudulla saunottiin satojen kävijöiden voimin
sauna.jpg
Lauantaina 22.7. Mikkelin seudulla järjestettiin ensimmäistä kertaa Rantasauna Day. Päivän aikana saunojensa ovet avasi14 rantasaunaa, jotka ympäri Mikkelin seudun kutsuivat ihmisiä saunomaan, ilmaiseksi.

Saunomaan pääsi sekä tunnetumpiin isompiin saunoihin, mutta myös muutamien yksityisten ihmisten saunoihin. Rantasauna Dayn aikana mukaan ilmoittautuneissa saunoissa saunottiinkin yhteensä noin 400 hengen voimin.

- Tapahtumalla on ollut ensimmäiseksi kerraksi varsin hieno ja lämmin vastaanotto, toteaa tapahtuman tuottaja Satu Niskanen.

- Kaikista hienointa on ollut kuulla palautetta ennen ja jälkeen tapahtumaa, että tällaiselle on tarvetta ja saunapäiviä on toivottu jo nyt jatkoonkin.

Rantasauna Day jatkoi Helsinki Sauna Dayn konseptia, mutta keskittyi pelkästään rantasaunoihin ja niiden tuomaan kulttuuriperintöön ja saunakulttuuriin. Vaikka Mikkelin seutu onkin johtavaa mökki- ja vesistöseutua, silti rantasaunassa saunominen on hyvin harvoille mahdollista. Tapahtuman avulla onkin haluttu antaa matalan kynnyksen mahdollisuus lähteä rantasaunaan, ja samalla tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa kokemuksia saunomisesta ja saunaperinteistä.

- Toivottavasti Rantasauna Day saavuttaa pysyvän paikan Mikkelin tapahtumien joukossa, ja mikseipä ajatusta voisi viedä jopa talviajalle, jolloin saunasta pääsisi halutessaan pulahtamaan avantoon, Niskanen pohtii tapahtuman jatkoa.

- Tapahtuman järjestäjiltä suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, sekä erityisesti mukana olleille saunoille ja saunanomistajille!

Tapahtuman järjestäjänä toimi Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Yhteistyössä mukana olivat Mikkelin kaupungin markkinointi, Mikkelin matkailu, Helsinki Sauna Day sekä seudun seuraavat kunnat: Mäntyharju, Kangasniemi, Hirvensalmi, Puumala ja Pertunmaa. Kuvia Rantasauna Dayn tunnelmista löydät sekä Facebookista että Instagramista.

Aiheeseen liittyvää