Etusivu ›› Uutinen ›› Asuntomessut ovat sujuneet vilkkaina
27.7.2017 - 14:46
Asuntomessut ovat sujuneet vilkkaina
messut.jpg
Asuntomessut Mikkelissä ovat olleet käynnissä kohta kaksi viikkoa. Messujen vilkkain päivä on toistaiseksi ollut torstai 20. heinäkuuta, jolloin messuilla kävi yli 6 600 vierasta.

Sanoma Digital Finlandin tekemän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messujen ensimmäisen viikon kävijöistä yli 25 prosenttia on ollut uusimaalaisia. Seuraavaksi eniten, eli 18,3 prosenttia kävijöistä on ollut eteläsavolaisia. Useampi kuin joka viides on tullut messuille mökiltä (22,9 %). Kotoa messuille lähti 64,5 prosenttia kävijöistä ja 12,7 prosenttia muualta.

- Mikkelin seudulla on noin 30 000 mökkiä ja ensimmäinen väliraportti näyttää selvästi, että paikallisten asukkaiden lisäksi myös mökeillä viihtyvät kesälomalaiset ovat lähteneet asuntomessuille. Se näkyy vastauksista, joissa lähdön syinä korostuvat sisustamisen lisäksi mielenkiintoinen ajanviete sekä messut lähellä -vastaukset, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Tiistaina messualueella kukitettiin viideskymmenestuhannes kävijä, kun torniolaiset Jukka ja Minna Vähä saapuivat Kirkonvarkauteen. Pariskunta poikkesi asuntomessuilla kesälomareissullaan ja tulivat Mikkeliin Seinäjoelta Kalevan kisoista.

Tällä viikolla Kirkonvarkaudessa vietetään harrastusviikkoa ja ohjelmassa on ollut muun muassa tietoiskuja vapaa-ajan uudenlaisista viihdekokemuksista sekä puheenvuoro kävelyn ja pyöräilyn vaikutuksesta ihmisten hyvinvoinnille. Lisäksi keskiviikkona joogattiin yhdessä messuvieraiden kanssa. Tänään torstaina on pidennetty ilta kello 22 asti.

- Haluamme tarjota mahdollisuuden vierailla messuilla myös niille, jotka eivät ole kesälomalla ja pääsevät alueelle vasta iltapäivällä esimerkiksi töiden jälkeen. Pidennettynä iltana alueella on karaoke messuravintolassa ja sitä ennen Sakari Kuosmanen musisoi ja viihdyttää messuvieraita, Heikki Vuorenpää kertoo.

Tulevaisuusviikolla Suuri energiakeskustelu

Ensi viikolla asuntomessuilla käynnistyy tulevaisuusviikko. Viikko alkaa tulevaisuuden urheilijalupauksen, kestävyysjuoksija Alisa Vainion vierailulla maanantaina 31.7. Alisa Vainio on tavattavissa Salvoksen osastolla kello 12 - 14 välisenä aikana. Keskiviikkona 2.8. asuntomessuilla on kaikille avoin työapaja, jossa rakennetaan tulevaisuuden ratkaisuja liikkumisen ja asumisen tarpeisiin. Työpajan tulee fasilitoimaan Demos Helsinki ja sen järjestää Suomen Asuntomessut yhdessä OP:n kanssa.

Tulevaisuusviikko huipentuu perjantaina 4.8. järjestettävään Suureen energiakeskusteluun, jonka aiheena on Asumisen hyvinvointi – katoava luonnonvara vai mahdollisuus Suomelle. Keskustelu luotaa energiankäytön muutosta ja asukkaiden hyvinvoinnin kehityssuuntia. Perjantaina paikalla AsukasAreenalla aiheesta ovat keskustelemassa Mika Anttonen, energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja, Matti Kuittinen, ympäristöministeriön eritysasiantuntija, Sonja Heikkilä, OP:n liikkumisen hankejohtaja, Antti Lippo, kaupunkiratkaisujen asiantuntija (Demos Helsinki) ja keskustelua vetää digitalisaation asiantuntija Ville Tolvanen, Digitalist.

Aiheeseen liittyvää