Etusivu ›› Uutinen ›› Asumisen ja liikkumisen työpajassa pohdittiin tulevaisuutta
2.8.2017 - 14:42
Asumisen ja liikkumisen työpajassa pohdittiin tulevaisuutta
tyopaja.jpg
Asuntomessujen tulevaisuusviikkoon liittyvässä asumisen ja liikkumisen työpajassa nostettiin esiin erilaisten liikkumismuotojen ja liikenteen tulevaisuus yleisesti ja tulevaisuuden asuntomessualueilla.

Suomen Asuntomessujen, OP Drive Now’n ja ajatushautomo Demos Helsingin järjestämään avoimeen työpajaan osallistui muun muassa tulevien messukaupunkien eli Porin, Kouvolan ja Tuusulan edustajia.

Tulevaisuudessa esimerkiksi auton omistaminen ei välttämättä ole enää normi. Niinpä asuinalueilla voi olla käytössä esimerkiksi yhteinen sähköauto perheen kakkosautona tai tehostettu joukkoliikenne. Keskusteluissa nostettiin esiin myös yhteisautopalvelut, kaupunkipyörät, drone-lennokit, kauppapalvelut ja ihmisten erilaiset tarpeet liikkumisen suhteen.

Esimerkiksi Kouvolan vuoden 2019 asuntomessuille on suunnitteilla sähköautojen latauspisteitä. Mikkelin messualueella sähköauton latauspiste on kohteessa kohteessa 29 eli FortumKodissa.

Työpajan tavoitteena oli ymmärtää tarkemmin kuntien tarpeita liikkumisen palveluihin, kehittää ja kirjata ylös uudenlaisia liikkumisen palveluita ja ideoida, mitä niitä kokeiltaisiin asuntomessuilla ja toisaalta, miten löydetään tapoja edistää älykästä liikkumista.

Asuntomessut Mikkelissä jatkuvat 13.8. saakka.

Aiheeseen liittyvää