Etusivu ›› Uutinen ›› Harrastuksesta kesätyö – Jessica ikuisti Mikkelin kesää
8.8.2017 - 11:07
Harrastuksesta kesätyö – Jessica ikuisti Mikkelin kesää
jessica.jpg
Asuntomessuilla Mikkelissä on työskennellyt yhteensä noin 400 kesätyöntekijää, joista noin 30 on ollut Mikkelin kaupungin palkkalistoilla.

Yksi kaupungin kesätyöntekijöistä on ollut 16-vuotias ristiinalainen Jessica Järvinen, joka on päässyt kesätöissä toteuttamaan harrastustaan eli valokuvaamista.

- Työ on ollut yllättävänkin monipuolista ja tosi mielenkiintoista. Tämä on ollut sellaista, mitä haluaisin tehdä joskus myöhemminkin, Jessica Järvinen kertoo.

Jessica haki keväällä Mikkelin kaupungin kesätöihin Keksi oma kesätyö -kampanjan kautta. Mikkelin superkesä asuntomessuineen tarjosi loistavan tilaisuuden harrastuksen hyödyntämiseen. Haastattelun ja kuvanäytteiden perusteella allekirjoitettiin kuukauden mittainen kesätyösuhde.

- Hain kesätöihin ja ehdotin, että voisin olla valokuvaajana, Jessica sanoo.

Kuvauskeikat ovatkin paljon liittyneet asuntomessuihin, mutta Jessica on liikkunut kameransa kanssa myös muissa kesätapahtumissa ympäri kaupunkia.

Omatoimista ja opettavaista työskentelyä

Mikkelin asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä kiittelee Jessicaa omatoimisesta työskentelystä ja erinomaisesta valokuvaussilmästä.

- Meidät itsemmekin ihan yllätti se, että Jessicasta tuli niinkin tärkeä osa meidän ammattilaistiimiämme, Mäkilä hehkuttaa.

- Tuon ikäiselle kesätyöntekijälle tämänkaltainen pesti on iso juttu, mikä saattaa avata paljonkin ovia tulevaisuudessa. On hienoa nähdä, kun nuori saa tehdä työnään asioita, jotka kiinnostavat.

- Jessican työpanos on ollut todella tärkeä. Valokuvaaminen ei aina ole helppoa, mutta Jessica on saanut sen näyttämään helpolta, sanoo kaupungin viestintäsuunnittelija Mikko Tuovinen.

- Jessican ottamia kuvia on hyödynnetty kaupungin verkkosivuilla ja somessa. Lisäksi talteen jää paljon kesäisiä fiilistelykuvia myöhempää käyttöä varten.

Mikkelin kaupunki palkkaa 15–22-vuotiaita kesätyöntekijöitä vuosittain noin 380. Ensi vuoden kesätyöt tulevat hakuun helmikuussa 2018.

Aiheeseen liittyvää