Etusivu ›› Uutinen ›› Viimeistä Kesäkatua vietetään Suomi 100 -hengessä 25.8.
14.8.2017 - 9:36
Viimeistä Kesäkatua vietetään Suomi 100 -hengessä 25.8.
yhdessaviikonloppu3_suomi100_markku_lempinen.jpg
Mikkelissä kesäisin aina kuun viimeisenä perjantaina järjestettävä Kesäkatu valtaa Hallitustorin ja kävelykadun 25.8. Suomi 100 -teemalla. Kesäkatu on osa valtakunnallista Yhdessä-viikonloppua, joka on Suomen juhlavuoden erityinen viikonloppu. Tuolloin Suomessa ja maailmalla on erityisen paljon ohjelmaa 100-vuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi.

Viimeinen Kesäkatu järjestetään Mikkelin torilla ja Hallituskadulla (kävelykatu) perjantaina 25.8. kello 17–20, jolloin Kesäkatu tarjoaa huikean paljon ohjelmaa. Perinteinen Mikkelin Nuorkauppakamarin järjestämä Korkkarijuoksu juostaan Mikkelin torilla kello 18–20 ja Kesäkadulla esiintyy muun muassa mikkeliläinen Suomirock-bändi Baltix akustisesti ja mikkeliläisten nuorten coverbändi Nurnas. Lisäksi mukana ovat Mikkelin Tanssihullut, Blue Diamonds -cheerleaderryhmä ja Tanssikoulu La Carmencita.

Kesäkatu Goes Suomi 100 - huikea juhlavuoden kesä huipentuu Yhdessä-viikonloppuun

Kesän viimeinen Kesäkatu on osa valtakunnallista Yhdessä-viikonloppua. Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumakesä huipentuu kyseiseen viikonloppuun ja samalla käynnistyy juhlavuoden syksy ja elämyksiä täynnä oleva sadan päivän jakso, joka huipentuu satavuotissyntymäpäivään joulukuussa. Yhdessä-viikonloppuna 25.–27.8. koko Suomessa ja eri puolilla maailmaa on luvassa paljon juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa, jonka suomalaiset ja
Suomen ystävät ovat rakentaneet toisilleen.

Yhdessä-viikonloppuun liittyen Kesäkadulla on Suomi 100 -ohjelmaa, kuten #100 minitaloa -muotoilukasvatustyöpaja, jossa voit suunnitella oman minitalosi. #100minitaloa on kesän 2017 aikana kiertävä pop up -muotoilukasvatustyöpaja, jossa rakennetaan minitaloja ja kuvataan niitä luonnossa. Työpaja on taiteen maisteri, muotoilija Heidi Huovisen muotoilukasvatusprojekti ja se on osa Mikkelin kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden Koti yhdessä - Yhdessä koti -hanketta.

Lisäksi Kesäkadulla esiintyy mikkeliläinen Shapes of Saimaa -ammattitanssiryhmä Saimaan Neidot -tanssiesityksellään. Huikean ohjelman lisäksi jaossa on myös Suomi 100 -ilmapalloja ja rintanappeja!

yhdessa_vkl_1_print_fi-1.jpg

 

Aiheeseen liittyvää