Etusivu ›› Uutinen ›› Harjukosken myllyllä vietetään sirpikäsjuhlaa 26.8.
14.8.2017 - 14:32
Harjukosken myllyllä vietetään sirpikäsjuhlaa 26.8.
sirpikkaat.png
Lauantaina 26.8. kello 16 alkaen Harjukosken myllyllä, Mikkelin Ihastjärvellä, herätellään eloon vanhaa eteläsavolaista sirpikäsjuhlaa. Runsaan perinneruokapöydän äärellä nautitaan samalla musiikkia, kansanrunoutta ja aikalaistarinoita.

- Elonleikkuun lopettajaisilla on ollut monta nimeä eri puolilla Suomea, kuten kamppiaiset, kampiaiset, kampinheittäjäiset, leikonloppiaiset ja sirpinsiliäiset. Täällä Etelä-Savossa niitä on aikanaan kutsuttu sirpikkäiksi. Nimestä riippumatta oleellista on ollut runsas ruoan kestitys, sirppipuuron nauttiminen ja yhdessäolo sekä nuoren väen toimesta järjestetty iloinen ohjelma, taustoittaa tapahtumaa koordinoiva Laura Hokkanen.

Samana päivänä käynnistyy myös valtakunnallinen Syödään yhdessä kaiken maailman maisemissa -tapahtumakokonaisuus, jossa tavoitteena on nauttia hyvää ruokaa yhteisöllisesti ja herätellä keskustelua yhdessä syömisen merkityksestä ja kulttuuriympäristöstä. Ihastjärven koulun oppilaat pääsevät viettämään sirpikkäitä jo perjantaina 25.8.

Sirpikkäät on saanut vuoden 2017 Mikkelin kulttuuripalveluiden KulttuuriKannustimen, ja sitä toteutetaan yhteistyössä sata vuotta täyttävän Ihastjärven maa- ja kotitalousseuran kanssa. Sirpikkäiden työryhmään kuuluvat lehtori Jaakko Pitkänen, lausuntataiteilija Lea Suopelto ja kulttuurintutkija Laura Hokkanen.

Tapahtumaan myydään 20 euron hintaisia illalliskortteja vain ennakkoon. Kortin voi varata osoitteesta sirpikkaat(at)gmail.com tai käteismaksulla kaupungin asiointipisteestä (kaupungin virastotalo, 1. krs., Maaherrankatu 9 - 11).

Tapahtuman juliste (kuvalinkki)

 

Aiheeseen liittyvää