Etusivu ›› Uutinen ›› Sauvakävelysafari jälleen syyskuun alussa Kalevankankaalla
28.8.2017 - 14:23
Sauvakävelysafari jälleen syyskuun alussa Kalevankankaalla
sauva.jpg
Safari tuottaa hyvää mieltä ja tuo esille liikunnan ja hyvinvoinnin teemoja ja toimijoita.

Viidettä kertaa järjestettävä Sauvakävelysafari järjestetään Mikkelissä tiistaina 5. syyskuuta. Tapahtuman järjestää kansalaisopisto yhdessä useiden mikkeliläisten hyvinvointi- ja liikuntatoimijoiden kanssa. Kyse on kaiken kansan matalan kynnyksen maksuttomasta liikuntatapahtumasta. Tapahtuma järjestetään Kalevankankaalla ja se aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä jäähallin ja Saimaa Stadiumin vieressä kello 17.30.

Sauvakävelysafarin ensisijaisena tavoitteena on tuottaa osanottajille hyvää mieltä ja liikkumisen iloa. Samalla nostetaan esille liikkumisen ja hyvinvoinnin merkitystä. Safari täydentää Mikkelin seudun jo nykyisellään hyvää liikuntatapahtumatarjontaa ja ideana on pitää osallistumiskynnys mahdollisimman alhaisena.  Tapahtuman luonne turvaa osallistumismahdollisuuden lähes kenelle tahansa ja mukaan voi tulla myös ilman sauvoja. Sauvakävelysafari sopii erinomaisesti sekä ikäihmisille, lapsiperheille että työporukoille.

Sauvakävelysafarilla kierretään Kalevankankaan viiden kilometrin lenkki vastapäivään. Lenkin varrella olevalla laavulla on tarjolla ohjelmaa ja erilaisia liikuntaan ja terveyteen liittyviä esittelyitä. Laavulle voi tarvittaessa mennä suoraan jäähallilta ja tällöin matkan yhteispituudeksi tulee noin kaksi kilometriä. Huoltopisteenä toimii Mikkelin Sotilaskotiyhdistyksen teltta.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Pääpalkintona on taulutelevisio.

Safarin järjestelyissä ovat mukana Mikkelin kansalaisopisto, Etelä-Savon Liikunta, Estery ry, Etelä-Savon työterveys, Neurosonic rentoutusklinikka Jari Kuusisto, Ikioma Lääkärikeskus, Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä -hanke, Mikkelin Jukurit ja Mikkelin Sotilaskotiyhdistys.

Aiheeseen liittyvää