Etusivu ›› Uutinen ›› Saimaa Stadiumin taidekilpailu ratkesi
29.8.2017 - 10:41
Saimaa Stadiumin taidekilpailu ratkesi
hannavihriala_pohjanlumme_luonnos_kuva22.jpg
Hanna Vihriälän ehdotus Pohjanlumme on valittu Mikkeliin rakennettavan monitoimihalli Saimaa Stadiumin taidekutsukilpailun voittajaksi.

Palkintolautakunnan mukaan Pohjanlumme-ehdotus on älyllinen ja herkkä. Teosehdotus hyödyntää ja myötäilee hallin arkkitehtuurissa ilmenevää luontoteemaa ja se täyttää erinomaisesti kilpailuohjelmassa kuvatut arviointikriteerit. Pohjanlumme on kepeä ja muodostaa kontrastin suhteessa hallin vertikaalisiin ja horisontaalisiin linjoihin. Teos avautuu lukuisilla tavoilla riippuen katsojan tarkastelupisteestä. Teoksessa riittää tutkimista, se on visuaalisesti rikas ja se ruokkii katsojansa mielikuvitusta. Teosehdotus ottaa tilan kokonaisvaltaisesti haltuunsa ja rauhoittaa hektistä aulatilaa. Pohjanlumme on Etelä-Savon maakuntakukka.

Saimaa Stadiumi Oy:n hallitus on päättänyt tilata kilpailun voittaneen teoksen. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja alueen vetovoimaisuuteen kuuluu luontevasti myös kuvataide, jota hallitus päätti hankkia prosenttiperiaatteen mukaisesti.

Kutsukilpailu Mikkelin Kalevankankaalle nousevan Saimaa Stadiumin aulatilaan tulevasta julkisesta taiteesta järjestettiin alkuvuonna. Taidehanketta edistävä työryhmä kutsui mukaan yhdeksän valtakunnallisesti tunnettua taiteilijaa, joilla on vankka kokemus julkisten taideteosten tekemisestä. 

Taidekilpailun palkintolautakuntaan kuuluivat juryn puheenjohtajana toiminut Mikkelin taidemuseon amanuenssi Paula Hyvönen, Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy:stä arkkitehdit Heikki Kirjalainen ja Henna Paasmala, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Xamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, kuvataiteilija Kaisu Koivisto, järjestäjän valitsema taiteilijajäsen, kuvataiteilija Ville Löppönen, FM, historioitsija Pia Puntanen, valokuvataiteilija Santeri Tuori ja Saimaa Stadiumi Oy:n toimitusjohtaja Timo Welsby. Sihteerinä toimi läänintaiteilija Harri Heinonen.

Kilpailun kaikki ehdotukset ovat esillä Mikkelin taidemuseossa 29.8.–3.9.2017.

saimaastadiumi.fi

Saimaa Stadiumi Oy, jonka omistajia ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto, rakentaa Mikkelin Kalevankankaalle bruttoalaltaan lähes 11000-neliöisen monitoimihallin. Saimaa Stadiumi tarjoaa uudenlaisen ja ainutlaatuisen toimintaympäristön moninaisiin käyttötarkoituksiin ja lukuisille käyttäjäryhmille. Saimaa Stadium palvelee kulttuuri- ja urheilutapahtumien näyttämönä, messu- ja kongressitilana samalla kun se tarjoaa myös monipuoliset harrastus- ja liikuntamahdollisuudet alueen asukkaille ja järjestöille. Lisäksi Stadiumi on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä palvelutoimintaa. Valmistuttuaan Stadiumi toimii hyvinvoinnin edistämisen oppimisympäristönä sekä tutkimus- ja kehittämisympäristönä.

Aiheeseen liittyvää